SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalkınmanın Temeli Eğitimdir"

0
Güncellendi - 2018-09-17 23:04:24
A- A+ PAYLAŞ

Eğitim öğretim yılı başlaması münasebeti ile Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Derme ilköğretim okulunu ziyaret etti. Beraberinde Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette konuşan Gürkan 2018-2019 Eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Malatya’da on binlerce öğrenci ders başı yaptı. Yaz tatilinin sona ermesi ve 2018-2019 Eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Battalgazi Kaymakamı Abdülkadir Duran ile birlikte Derme İlköğretim okuluna ziyaret gerçekleştirdi. İlk ders günü olması dolayısıyla öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Derme İlkokulu Müdürü Orhan Özalp yaptığı açıklamada Derme ilk okulu olarak 629 öğrenci ve 36 öğretmen ile eğitim öğretime hazır olduğunu söyledi. Özalp “Okullarımızın açıldığı bu haftayı ilk öğretim haftası olarak kutluyoruz. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusu içerisindeyiz. Ülke kalkınmasının temeli eğitimdir. Çünkü okul bir eğitim öğretim yuvasıdır. İnsanın yetiştirildiği yerdir. Ayrıca okul hepimize çeşitli bilgiler verir. Beceriler kazandırır. Toplu yaşamayı, birbirimizi sevmeyi ve kurallara uymayı öğretir. Okulumuz 629 öğrenci  ve 36 öğretmen ile eğitim öğretime hazırdır” şeklinde konuştu.

2018-2019 Eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Gürkan: “2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının Derme İlkokulu ile bütün eğitim camiamıza, Battalgazi, Malatya'ya ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hakikaten eğitim önemlidir. Biz, uzun yıllar bu eğitimin içerisinde kaldık. Önceki gün Kervansaray buluşması vardı, orada insanı tarif ederken şöyle bir ifade kullandık. İnsan sosyal ve kültürel bir varlıktır. İnsanın biyolojik özellikleri de var, sosyal özellikleri de var, kültürel özellikleri de var. İnsanlara eğitim ve öğretim bazında hitap edilirken, bütün bu değerleri hitap etmediğimiz zaman, insanı bir bütün olarak tekamül ettiremeyiz. Toplumdaki bu sıkıntılarımız bu eğitimin yetersizliğinden geliyor. Eğitimi de sadece okullar sınırlandırmakta doğru bir yaklaşım değil. Eğitimi etkileyen faktörlerin temelinde aile, çevre ve okul olgusunun temeli üzerinde eğitim formatı olmalı. Önemli olan eğitimde davranış süreci oluşturabilmektir. Yoksa insanlara sadece bilgi yükleyerek onu davranışa dönüştürmediğimiz zaman bir anlamı yoktur.  Eğer bir öğrencimize sınıfta masada otururken,sırası ve masası tozken onu silmeyi bilemiyorsa, tırnağını kesemiyorsa, yere düşen bir kağıdı, peçeteyi yada pet şişeyi atamıyorsa orada bir eğitim noksanlığı vardır. Ben hep şuna dikkat ettim. Davranış çok önemlidir. Davranış üretmediğimiz sürece, yaptığımız eğitimin tamamı boştur. Bir sınıfta herkesi ressam edemeyeceğimize göre, orada 1-2 tane cevher bulabilirsek onunla yetinelim. Öbürlerini ona zorlamayalım buralarda esnek davranalım.  Milli birlik beraberliğimizi, düzenimizi, vatanımızı, bayrağımızı  korumayı ve temizlik imandandır anlayışı içerisinde temizliği öğretirsek, öbürleri o temel üzerinden gelir. Öğretmenlerimize bu eğitim yılında başarılar dilerken, öğrencilerimize de inşallah başarılı bir yıl olması temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız