SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kalkınmayı Öyle Başarabiliriz'

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, hükümetten mikro istikrar dönemini başlatmasını beklediklerini belirterek, "Büyüme hızı da yüzde 5'lerden yüzde 7'lere çıkarılmalıdır" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret eden MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Hükümetten mikro istikrar tedbirlerin alınacağı, rekabet gücünün arttırılacağı dönemi başlatmasını beklediklerini ifade eden Bolat, "Barış ve huzur ortamı bozulmadan, ekonomik istikrar devam ettirilerek sürdürülebilir kalkınmayı o zaman başarabiliriz" diye konuştu.

Yeni dönemden umutlu olduklarını aktaran Bolat, "Büyüme artış oranı ikinci çeyrekte yavaşlamakla beraber, üçüncü ve dördüncü çeyrekte yeniden kıpırdanmanın başladığını gözlemliyoruz. En azından yüzde 5'lik yıl sonu büyüme hedefinin gerçekleşeceğine inanıyoruz. Ama, yüzde 5 Türkiye için beklenen ve olması gereken bir büyüme oranı değildir. En az yüzde 6-7 gibi büyüme oranı, Türkiye için olması gereken büyüme oranıdır" şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, Türkiye'nin kalkınmasında sivil toplum örgütlerinin önemini anlatarak, Türkiye ve Malatya'nın gelişmesi konusunda her türlü katkıyı sağladıklarını ve sağlamayı da sürdüreceklerini kaydetti.

Günün anısına Erkoç, MÜSİAD Genel Başkanı Bolat'a tepside kuru kayısı hediye etti.

İFTAR YEMEĞİ..
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Bolat, "Eskiden Türkiye'ye 'İran mı olacak' diye model biçerlerdi şimdi 'Malezya olacak' diye model biçiliyor. Türkiye'nin hiçbir ülkeden model almaya ihtiyacı yoktur. Bu konuda paranoyası olanlar kendilerine baksın" dedi.

MÜSİAD Malatya Şubesi'nin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğine Vali Halil İbrahim Daşöz, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, AKP Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz ve Mehmet Şahin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve birlikte çok sayıda işadamı katıldı. MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat yaptığı konuşmada, hükümetten yeni dönemde mikro ekonomik istikrarın sağlanmasını beklediklerini söyleyerek, "Yeni Cumhurbaşkanı, yeni hükümet, yeni
meclis, yeni bir dönem. Ekonomide de yeni bir yol haritası olacak. Bu yol haritasında, diyoruz ki, dün makro ekonomide istikrar sağlandı. Siyasi alanda son 3-4 ayı saymasak, yine ciddi bir istikrar ortamı sağlandı. Artık yeni dönemde işletmeler düzeyinde, bölgelerimiz düzeyinde kalkınmanın, reel ekonomi, üreten ekonomi üzerine dayanacağı mikro tedbirleri alarak, inşallah mikro istikrar sürecinin de sağlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Büyük Mağazalar Kanun Tasarısı'nın bu dönemde yasalaşmasını beklediklerini söyleyen Bolat, "Özellikle istihdamı arttırmak için, ihracatı arttırmak için ve yerli girdi üreten sektörlere, sanayilere destekler vermek için, öz sermayeye dayalı yatırımları desteklemek için hükümetten beklentilerimiz büyük. Bu konuda başta KOSGEB'in yeniden faaliyetlerinin hızlandırılması, destek kaynaklarının ve destek modüllerinin arttırılması başta olmak üzere reel sektörün yeni dönemde hükümetten desteklerini alacağını ümit ediyoruz. Yine Büyük Mağazalar Kanun Tasarısı'nın bu dönemde acilen çıkarılması çok önemli. Esnaf bu ülkede ekonominin temel direği. Bu kanunu çıkması esnaf kesimini rahatlatacaktır. Kurlarında son derece değerinin altında olduğu düşünüldüğünde ihracatı desteklemek için KOBİ'lere yeni teşviklerin verilmesi gerekiyor. KOBİ'lerin birleşerek orta ölçekli işletmeler haline gelebilmeleri için vergisel teşvikler lazım. Mevzuat destekleri lazım" şeklinde konuştu.

Yeni Anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak da değerlendirmelerde bulunan Bolat, "Avrupa Birliği (AB) ile tam üyelik müzakerelerini sürdüren Türkiye'nin artık yeni, daha sivil, daha çoğulcu, daha demokratik, 21. yüzyıl vizyonuna uygun, ülkedeki bu kalkınma ve demokratikleşme atağına uyumlu bir yeni anayasaya kuvvetle ihtiyacı var" ifadesinde bulundu.

"Eskiden Türkiye'ye 'İran mı olacak' diye model biçerlerdi. Şimdi 'Malezya olacak' diye model biçiliyor" diyen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Bolat, "Korkular, paranoyası meydana getirilmeye çalışılıyor. Son 13 yılda Malezya'ya 6 kez gittik. Malezya'nın da ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Aslında bunu dile getirenler çok büyük bir iyilik yaptılar. Gazetelere bakıyoruz, hepsi muhabirlerini göndermişler Malezya'ya, Malezya modelini anlatmaya çalışıyorlar. Okuyucular şunu anlayacaklar, 'ya demek ki orada da iyi şeyler yapılıyormuş' onu görecekler. Malezya'da kişi başına gelir 10 bin dolar. Malezya'nın ihracatı bizim yüzde 60 fazlamız. Dış ticaret fazlası veriyor, cari açık fazlası veriyor, bizde açık veriyor. Dünyanın en yüksek kulelerini Malezya inşa etmiş.
Bugünlerde uzaya astronot gönderiyorlar. Allah'a şükür biz Türkiye'de yaşamaktan çok memnunuz. Türkiye'nin bin yıllık şanlı tarihinden de çok çok iftihar ediyoruz. Türkiye'nin hiç bir ülkeden model almaya ihtiyacı yoktur. Bu konuda paranoyası olanlar kendilerine baksınlar" dedi.

Törende daha sonra, MÜSİAD'a yeni üye olanlara belgeleri de verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız