SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalp Cerrahına Silahlı Saldırı

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:33:03
Kalp Cerrahına Silahlı Saldırı
A- A+ PAYLAŞ

Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış’ta çarşıda dolaştığı sırada ayağından vuruldu. 

Sarıkamış Şehitlerini Anma etkinliği için Kars’ın Sarıkamış ilçesine gelen Prof. Dr. Sönmez, bugün öğle saatlerinde ilçe merkezinde dolaştığı sırada tanımadığı bir şahıs yanına gelerek silahla ayağına ateş etti. Olaydan hemen sonra Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Prof. Dr. Sönmez buradaki ilk müdahalesinin ardından Kafkas Üniversitesi Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı ünlü kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in silahla vurulması olayı ile ilgili olarak Sarıkamış Belediye eski Başkanı İlhan Özbilen’in gözaltına alındığı belirtildi. 

Olaydan sonra silahlı saldırıyla bağlantısı olduğu iddia edilen Sarıkamış eski Belediye Başkanı İlhan Özbilen’in gözaltına alındığı öğrenildi. Özbilen’in Sarıkamış İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesinin alındığı belirtiliyor.

Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy olaydan sonra hastaneye gelerek Sönmez'in sağlık durumu hakkında bilgi aldılar.

AVUKATIN İDDİALARI..

Prof. Dr. Bingür Sönmez’i vuran İ.Ö.’nün avukatı Aydın Alkan, müvekkilinin Sönmez ile tokalaşmak istediğini, iddiaya göre Sönmez'in korumalarının sert çıkışından dolayı birkaç defa yere ateş ettiğini öne sürdü. 

Alkan yaptığı açıklamada, “Müvekkilim doğrudan Bingür beyi hedef almış değil. Birkaç el ateş ettiğini ifade etti. Bunu zaten mahkemede dile getirdi. Orada Bingür bey ile tokalaşmak istediğini, kendisiyle konuşmak istediğini,kendisini ilk etapta koruma görevlilerinin tanımadığını, yaklaşımının yanlış anlaşıldığını, yanlış anlaşılma nedeniyle de koruma görevlilerinin Bingür Bey’in kendisine sert çıkışını ve saldırıya kalkıştıklarını, saldırıdan korktuğundan dolayı da kendini savunmak için birkaç defa yere ateş ettiğini ifade etti” dedi.

Müvekkili İ.Ö.’nün darp edildiğini ileri süren Av. Alkan, “Müvekkilim de darp edilmiş. Olaydan sonra hafif darp izleri var. Mahkemeye sevk edildi. Soruşturma devam ediyor. Sarıkamış Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmayı yürütüyor. Soruşturma sonucu savcılık mahkemeye sevk etti. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Şu an geçici bir tedbir, itiraz edilecek kararı da isabetli bulmadık. Kendisi savcılık makamının olayı biraz abarttığı kanaatindedir. Yani hukuken sorgulanması gereken bir karar. Özellikle de müştekinin konumu, sosyal statüsü bu kararın verilmesinde etkili oldu diye düşünüyoruz. Olay aslında basına yansıdığı gibi değil. Olay basına farklı yansıtıldı. Öyle gidip sokak ortasında kendisine ateş ettiği yansıtıldı. Olay o şekilde gelişmemiş” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız