SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalp Hastalarına Uzman Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Kalp hastalarının, hava kirliliği olan şehirlerde akşamları dışarı çıkmamaları önerildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk İnvazif Kardiyoloji Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, soğuk kış günlerinin kendini gösterdiği bu günlerde, özellikle kalp hastalarının dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Prof. Dr. Özdemir, hava kirliliğinin de sigara etkisi meydana getirerek, aynı şekilde kalp krizini tetiklediğini vurguladı. Prof. Dr. Özdemir, "Hava kirliliği olan şehirlerde, kalp yetmezliği ve by-pas olan hastalar akşamları dışarı çıkmamalı. Çünkü, kirli hava solunum yollarında sorun meydana getirdiği gibi, kalp yetmezliği olan hastaları da etkiliyor. Akşam saatlerinde genelde soba ve kaloriferlerin yakış saati olduğundan, bazı şehirlerde kirlik oranı akşamları artıyor" dedi.

Aşırı sıcak ve aşırı soğukların da kalp krizi riskini arttırdığına da dikkat çeken Özdemir, kalp hastası olanlara kış mevsiminde narenciye türü kış meyveleri yemelerini tavsiye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız