SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalp Hastanesi Kurulsun"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:56:32
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya’nın sağlık turizmi alt yapısı için ihtisas hastaneleri konusunda yatırımlarını gerçekleştirmesi gerektiğini belirterek, Karaciğer Nakil Hastanesi’nden sonra, Kalp Hastalıkları Hastanesi’nin de kurulması gerektiğini bildirdi. 

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “İnönü Üniversitemizde eğer zamanında karaciğer nakli konusunda özel bir ekip oluşturulmasıydı, bugün Karaciğer Nakil Hastanesi’nin temeli atılmaz ve dünya çapında karaciğer nakli konusunda bilinen bir merkez olarak Malatya anılmazdı. Karaciğer nakillerinden peş peşe gelen başarılar, Malatya’mızı sağlık turizmi konusunda heyecanlandırdı. Ancak sağlık turizmi için Karaciğer Nakil Enstitüsü örneğinde olduğu gibi Malatya ihtisas hastanelilerine ve merkezlerine yatırım yapmalı ve projelerini bu doğrultuda hayata geçirmeli. Turgut Özal Tıp Merkezi’de kalp hastalıkları konusunda önemli bir alt yapı, yetişmiş kadro ve hizmet potansiyeli bulunmaktadırdedi.

Günümüzün en önemli sağlık sorunlarının başında gelen kalp hastalıkları konusunda Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde Kalp Hastalıkları Hastanesi veya Kalp Merkezi de kurulmalısını isteyen Keskin, "Bugün neredeyse her iki kişiden birisinde kalp rahatsızlığı bulunmakta. Böylesi bir merkez, hem bölgemiz, hem ülkemiz ve hem de coğrafyamızda önemli bir eksikliği giderecektir. Malatya’nın Sağlık turizmi için en iyi yatırım, ihtisas merkezleri olacaktır. Önemli branşlarda açılacak olan ihtisas hastaneleri ve sağlık merkezleri ile Malatya’nın sağlık turizm alt yapısı daha da güçlenecektir"dedi.

Keskin, "Turgut Özal Tıp Merkezi, bünyesinde Karaciğer Nakil Hastanesi’nin biran önce hizmete girmesi, Kalp Hastalıkları Hastanesinin ve diğer alanlarda da açılması gerekli duyulan merkezlerin kurulması için Malatya olarak bu konuda söz birliği, güç birliği ve iş birliği yapmalıyız. Malatya’nın 2023 hedeflerinden birisi alt yapısı hazırlanarak tamamlanmış sağlık turizmi olmalı. Bu konuda esnaf ve sanatkarlar camiası olarak, üzerimize düşen her türlü görevi Malatya’mız için seve seve yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Turgut Özal Tıp Merkezi bünyesinde görev yapan değerli bilim adamlarımızın ve üniversite yönetimimizin Malatyalıları bu konuda mahcup etmeyeceklerine inanıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız