SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kalp Krizi ‘Geliyorum’ Diyor !

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:04:40
Kalp Krizi ‘Geliyorum’ Diyor !
A- A+ PAYLAŞ
 
Krizin, atardamarlardaki kan ölçümleri sayesinde 2 hafta öncesinden tahmin edilmesi mümkün olacak...
 
Göğüste ağrı, yanma gibi kalbe ait yakınmaları olan kişiler hastaneye gittiğinde hiçbir bulguya rastlanmadağı için eve gönderilir, birkaç gün sonra da kalp krizi geçirir. ABD'de yapılan bir araştırma bu tip durumları ortadan kaldıracak nitelikte. Araştırma, kalp krizi geçiren kişilerin kriz sinyalini en az iki hafta önceden verdiğini ortaya koydu. 
 
Kalp krizi geçirmiş 50 kişi ile sağlıklı kişilerin atardamarlarındaki kan hücreleri karşılaştırıldı. Kriz geçiren kişilerde 'CEC' adı verilen kan hücrelerinin daha çok olduğu görüldü. Science Translational Medicine dergisinde yayımlanan araştırmada, CEC hücrelerinin krizin iki hafta kadar öncesinde çoğalmaya başlayarak haber verdiği belirtildi. Uzmanlar, hastanelerin acil servislerinde 2 yıla kadar uygulanmaya başlayacak kan testi ile kalp krizinin 2 hafta öncesinden tahmin edilebileceğini bildirdi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız