SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kalsın Dersek Kalacak mı?"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:36:53
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’da iki hastane yerinin TOKİ’ye verilip tek hastane yapılmasının doğuda hastane ihtiyacı doğuracağı ve bu nedenle mevcut devlet hastanesinin yerinde kalma önerisi ve tartışmalarına, İl Genel Meclisi de katıldı. 
Naci Şavata’nın başkanlığında toplanan İl Genel Meclisi’ne sözlü önerge veren meclis üyesi Veysel Yaşar, Tabipler Odası ile Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi’nin başlattığı "Mevcut devlet hastanesi yerinde kalsın" kampanyasıyla kamuoyunda çeşitli görüşler olduğunu, bu konunun sık sık medyada yer aldığını, bu nedenle İl Genel Meclisi’nin bir komisyonu tarafından incelenip bu konuda rapor hazırlanmasını talep etti.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan da, konunun parti meclis üyelerince tartışılmadan ve grup başkan vekilinin bilgisi olmadan sözlü önerge verilmesine tepki göstererek, "Neyini araştıracağız? Devlet hastanesi yerinde kalsın dersek kalacak mı" diye sordu. Kendisiyle istişare yapılmadan bu konuda sözlü önerge verilmesinin uygun olmadığını söyleyen Doğan’a bazı partililer de tepki gösterdi. 
 
İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata, kendisinin şahsi görüşünü daha önceden de medyada dile getirdiğini hatırlatarak, "Doğuda bir hastane olmalı. Devlet hastanesi yeri TOKİ’ye verildiyse, şehrin doğusunda mesela Hanımınçiftliği mevkisinde yeni bir hastane yapılabilir. Böylece çevre yolunun altı da değerlenmiş ve kalkınmış olur. Sayın bakana konu iletildiğinde 'ihtiyaca göre bakarız' demişti. Dolayısıyla gelişmeleri bakıp göreceğiz" şeklinde konuştu.
 
Bazı partililer, Veysel Yaşar’ın sözlü önergesinin gayet halis niyetle olduğunu, ancak AK Parti grubuyla istişare etmeden böyle bir önerge vermesi nedeniyle önergenin gündeme alınmasını reddetti. Muhalefet ise önergeye kabul oyu verdi. Adalet ve Kalkınma Partili üyelerin çoğunlukta olması nedeniyle sözlü önerge gündeme alınmadı.
 
TOKİ şeker arazisine yeni hastane yapması nedeniyle, devlet hastanesi ile Beydağı Devlet Hastanesi yeri TOKİ’ye verildi. Tabipler Odası ile Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi tarafından kampanya başlatılıp, mevcut devlet hastanesinin yerinde kalması istenmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız