SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamer Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı

0
Güncellendi - 2016-01-24 22:07:29
Kamer Genç Son Yolculuğuna Uğurlandı
A- A+ PAYLAŞ

Türk siyasetinin renkli isimlerinden eski CHP Milletvekili Kamer Genç, Kartal Cemevi’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

İkindi namazına müteakip düzenlenen cenaze törenine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Muharrem İnce ve Gürsel Tekin, eski Bakan Namık Kemal Zeybek, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Okuyan ve merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit katıldı. Törende yoğun katılım nedeniyle zaman zaman zor anlar yaşandı.

Kamer Genç’in eşi Sevim Genç, cenaze namazından önce yaptığı konuşmada, “Eşim de burada olsaydı çok büyük mutluluk duyacaktı bu kadar saygın topluluktan dolayı. Hepimizin başı sağolsun. Allah hepinize sağlıklı ömürler versin. Bütün sevenlerine huzur ve sağlıklı ömürler versin. Hiçbiriniz kötü bir gün görmeyin” dedi.

Sevim Genç’in konuşmasından sonra kılınan cenaze namazının ardından Genç’in cenazesi omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Cenazenin Atatürk Havaalanı'ndan Elazığ’a, oradan da defnedilmek üzere Tunceli’ye götürüleceği öğrenildi.

“BÜTÜN YURTTAŞLARIMIZIN SESİ OLDU”

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu gazetecilere yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin başı sağolsun. Parlamentoda ayrımsız bütün yurttaşlarımızın sesi oldu kendisi, ezilenlerin sesi oldu. Aramızdan bugün ayrılıyor. Ben anısı önünde saygıyla eğiliyorum. Hiçbir zaman eğilmedi” diye konuştu.

Namık Kemal Zeybek ise, “Meclisimizin gülüydü. En çalışkan milletvekiliydi. Her fırsatta söz alır mutlaka Tunceli’nin dertlerini ve Türkiye’nin dertlerini duyururdu” ifadeleriyle Kamer Genç'i anlattı.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin de Kamer Genç ile ilgili olarak, "Kamer ağabey ile ilgili neler anlatılır bilmiyorum ama gerçekten Türk siyasetinin en önemli simalarından bir tanesiydi” dedi.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Cesamin ÖZKAN (8 yıl önce)
    Zaman zaman tek başına ana muhalefet gibi başarılı görev yaptı. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü her defasında dile getirdi yolsuzlukların karşısında din tacirlerinin karşısında dim dik durdu. Cenazesine hükümetten katılımın olmaması ise son derece olumlu olmuş, onun cenazesine katılanların onun değerini artıranlardan oluşması gerekirdi öylede olmuş. Bu ülkede en önemli şey tam bağımsız Türkiye yolunda herkesin Alevisi sünnisi Türkü Kürdü bir tek yumruk olmaktır. Kamer Genç bu anlamda iyi bir yurtseverdi. Allah rahmet eylesin.
    0
    0
    Yanıtla