SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamer Genç Vefat Etti

0
Güncellendi - 2016-01-24 01:36:10
Kamer Genç Vefat Etti
A- A+ PAYLAŞ

Bir süredir kanser tedavisi görmekte olan eski milletvekillerinden Kamer Genç vefat etti.

Cuma günü öğle saatlerinde tedavi görmekte olduğu Gayrettepe'de bulunan Florance Nightingale Hastanesi'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da ziyaret edilen Genç, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Genç'in vefatını twitterdaki hesabında yazdığı "Laik Cumhuriyetin yılmaz ve Korkusuz savunucusu değerli büyüğümüz Kamer Genç'i kaybettik.Başımız sağolsun" mesajıyla duyurdu. Ağbaba, mesajında Genç'le birlikte olan bir fotoğrafını da paylaştı.

KAMER GENÇ KİMDİR?

1940 yılında Tunceli'nin Nazmiye ilçesine bağlı Ramazanköy'de doğan Kamer Genç, Tunceli Lisesi okudu, 1966'da Ankara İktisadi Ticari İlimler Akademisi'nde öğrenimine devam etti. Danıştay Tetkik Hakimliği ve Danıştay Savcılığı görevlerini yapan Kamer Genç, 1983'te çok partili yaşama yeniden dönüşle birlikte siyaseti sürdürme kararı alarak, Tunceli'den bağımsız milletvekili adayı olmaya karar verdi. Danışma Meclisi'nde adaylığı veto edilen Genç, 1983-1987'de mali müşavirlik yaptı ardından 4 dönem milletvekili seçildi. 1993'ten 1995'e kadar, 1996'dan 1999'a kadar ve 2001-2002 arası TBMM Başkanvekilliği yaptı. Ardından 2002 seçimlerinde DYP'nin barajın altında kalması dolayısıyla milletvekili seçilemedi. 2007 seçimlerine bağımsız olarak katılıp milletvekili seçildi, 1 Haziran 2010 tarihinde eski partisi CHP'ye geri döndü. Sevim Genç ile evli olan Kamer Genç 2 çocuk babasıydı ve iyi düzeyde Fransızca bilmekteydi.

malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • gerçekten mi???? (8 yıl önce)
    Laik Cumhuriyetin yılmaz ve Korkusuz savunucusu
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman TUNÇDEMİR (8 yıl önce)
    Allah rahmet etsin. Siyasi olarak düzgün biriydi. Memleketi için ve Tunceli için çok çaba sarf etti. Milli bütünlüğün her zaman destekçisiydi. Çizgisi hep aynıydı. Onurlu hayatı herkese nasip olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kadir Adıyaman (8 yıl önce)
    Allah rahmet eylesin renkli onurlu biriydi
    0
    0
    Yanıtla