SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kameraları Unutunca.!

A- A+ PAYLAŞ

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun kameraları kapalı zannederek yaptığı bir konuşma ABD ile ilgili gerçek görüşlerini ortaya döktü: ''ABD kolay manipüle edilir, yolumuza çıkmaz''

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ABD ziyaretinden yalnızca üç hafta sonra ortaya çıkan bir video kaydıyla zor durumda kaldı. Netanyahu 2001 yılında kaydedilen görüntülerde terör mağduru ailelerle sohbet ediyor. Kameraların açık olduğunun farkında olmayan politikacı Filistin sorununu çözmenin tek yolunun Filistin’e karşı bir saldırı düzenlemek olduğunu söylüyor.

Yanındakiler “ABD bu işe ne der?” diye sorunca da Amerikalı dostlarını şok edecek bir yanıt veriyor. Netanyahu “Ben Amerika’nın ne olduğunu biliyorum. Amerika kolaylıkla hareket ettirebileceğiniz bir şey, hem de doğru yönde hareket ettirebileceğiniz bir şey. [İnsanın] yoluna çıkmazlar” diyor. Eski ABD Başkanı Bill Clinton’ı “radikal derecede Filistin yanlısı” olmakla suçluyor.

BARIŞI SABOTE ETMEK İSTEDİ

Netanyahu daha sonra Osla Anlaşması’nı nasıl manipüle etmeyi planladığını anlatıyor. 1993 yılında imzalanan anlaşma İsrail’e önceden belirlenmiş askeri alanları saklama hakkı veriyor. Netanyahu buna gönderme yaparak “Bana seçimlerden önce anlaşmayı destekleyip desteklemeyeceğimi sordular. Ben de evet dedim. Ama anlaşmayı öyle bir yorumlayacağım ki bu konu tamamen kapanacak. Askeri alanlar İsrail’de kalır diyorlar. Bence Ürdün vadisinin tamamı askeri alan. Hadi bakalım bunu çözsünler“ diyor. Netanyahu konuşmasının bir bölümünde de Filistinliler’i dövmek gerektiğinden bahsediyor.

Videonun haftaiçi ortaya çıkmasının ardından Haaretz gazetesi yazarı Gideo Levy videoyla ilgili yazısında “Bu videonun çocuklara gösterilmesi yasaklanmalı. Ama Washington’a mutlaka gönderilmeli ki herkes bu ülkeyi aslında kimin yönettiğini anlasın” yorumunu yaptı.

SON BULUŞMADA ARALARINDAN SU SIZMADI

Benjamin Netanyanu, ABD Başkanı Barack Obama’yı 6 Temmuz’da Beyaz Saray’da ziyaret etti. İkili o ana kadar soğuk olan ilişkilerinin düzeldiğini göstermek için ekstra çaba sarf etti. Obama toplantı çıkışında “Netanyahu barış istiyor. Bunun için risk almaya hazır olduğunu düşünüyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız