SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamil Yavuz'dan Karikatür Sergisi

A- A+ PAYLAŞ

Karikatür Sanatçısı Kamil Yavuz'un, "antitütün" temalı karikatürlerinin yeraldığı sergi, Malatya Valiliğinin başlattığı "Maddeye Değil, Sevgiye Dayalı Gelecek" faaliyeti kapsamında 10 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da Belediye Konferans Salonu'nda açılacak ve 17 Aralık gününe kadar açık kalacak. Malatya’daki sergilenecek karikatürlerin satışından elde edilecek gelir ildeki bir kuruma bağışlanacak. Sergi için Malatya'ya gelen Yavuz (fotoğraftaki), ayrıca bazı okullarda atölye çalışması yapacak.

10 Aralık 2007 tarihinde Malatya Valiliği'nin organizasyonuyla gerçekleşecek olan anti-tütün konusundaki bir dizi çalışma Kamil Yavuz’un Malatya'da ikinci defa açacağı sergisi olacak. Bundan önceki sergi ve söyleşi 8 sene önce gerçekleşmişti.

Kamil Yavuz'un 30 karikatürünün yeraldığı serginin ana teması: ‘Çocuk, Tütün ve Sağlık’ karikatürlerinden derlendi. Sergi sırasında kitaplarını imzalayacak olan Yavuz, konuyla ilgili okullar arası karikatür yarışmasının ödül töreninde bulunacak. Ayrıca, ildeki bazı okullarda karikatür atölye çalışması gerçekleştirecek olan Yavuz, öğrencilerle söyleşiler de yapacak.

Bu arada sergide ayrıca, düzenlenen ve 680 öğrencinin 700 karikatürle katıldığı yarışmada seçilen, sergilenmeye değer bulunan 79 çalışmanın da yeralacağı belirtildi.

KAMİL YAVUZ KİMDİR?
26.06.1959 yılında istanbul da doğdu. ilk karikatürleri 1973 yılından itibaren yayınlanmaya başladı (Gırgır). Ciddi anlamdaki ilk karikatürü 1976 yılında basıldı (Çarşaf). Karikatür dışında mizah dergileri ve gazetelerde sayfa tasarımcısı olarak çalıştı. Şu anda Gazeteci, serbest karikatürcü olarak çalışiyor ve dünyanın birçok yerindeki karikatür sergilerine katılıyor. Türkiye dışında 40 a yakın ülkede sergilere katıldı. Karikatürlerinin 34'ü çeşitli yarışmalarda ödüllendirildi. Bunların arasında Türkiye, Rusya, Belçika, İspanya, Romanya, Arjantin, Azerbaycan, Kore, Çin, Uruguay ve Tayvan'ı sayabiliriz. 1994 Paris, 1998 Pekin, 2000 Landeck ve 2003 Tebriz-Tahran kişisel sergilerinde "Elveda Sigara, Merhaba Hayat adıyla sergisini ve dia gösterisini izleyenlere sundu. Aynı sergi Türkiye de 29 ayrı şehirde açıldı ve serginin kitabı 12 000, kartpostal ve posterleri 1 milyona yakın basıldı ve tüketildi.

1996 yılından bu yana bazı okullarda öğrencilere seçmeli ders olarak karikatür çalıstırmaktadır. Evli, iki çocuk babasıdır. Sürekli Basın Kartı taşımaktadır.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız