SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampa Girdiler

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kurulu bulunan Afetlerde Arama Kurtarma ve diğer acil yardım hizmetlerinde görev alacak ekipler İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR) öncülüğünde Darende ilçesinde bir kamp eğitim programı düzenlendi.

Darende'deki arama-kurtarma ekipleri kamp programına İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR), İl Sağlık Müdürlüğü Ulusal Medikal Arama Kurtarma Ekibi )UMKE), Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti Malatya Şubesi (TRAC), Hidayet Arama Kurtarma Ekibi (HİDAKUT), Meşale Arama Kurtarma Ekibi (MAKUT) ile Darende İlçesinde kurulu bulunan Darende Arama Kurtarma Ekibi (DAKUT ) katıldı.
İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Sivil Savunma Uzmanı Ercan Yetkiner, kamp eğitimi ile ilgili olarak verdiği bilgide, tüm ekiplerin Tohma çayı kenarında çadırlarını kurarak eğitim yapılacağını söyleyerek, "Eğitimlerde tüm ekiplere afetlere daha etkin müdahale yöntemleri, afet çalışanlarının afet psikolojisi, Arama kurtarma malzemelerinin tanıtımı ve kullanılmaları, Dağcılık, Dağda arama kurtarma yöntemleri ile Su da arama kurtarma yöntemleri anlatılacak" dedi.

Yetkiner, eğitim çalışması yanı sıra değer amaçlarının da Malatya'daki arama-kurtarma ekiplerinin bir birleri ile kaynaşmasını sağlamakta olduğunu belirterek, etkinlik kapsamında arama-kurtarma ekiplerinin sosyal çalışmalara da yönlendirileceğini ifade etti.

Arama-kurtarma ekiplerinin Darende'deki kamp çalışmasının 25 Eylül Cumartesi günü akşam sona ereceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız