SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampanya Meydana İndi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğince bir süre önce başlatılması kararı alınan Organ bağışı ile ilgili olarak bir tören düzenlendi. Organ bağışı töreninde ilk organ bağışlayan Vali Halil İbrahim Daşöz olurken Daşöz’e 44 0 44 nolu organ bağış kartı düzenlenerek verildi.

ORGAN BAĞIŞ KAMPANYASI
Malatya Valiliğince bir süre önce başlatılması kararlaştırılan organ bağış kampanyası nedeniyle bir tören düzenlendi. Soykan Parkı’nda kurulan platformda gerçekleştirilen organ bağış kampanyası töreninde kampanyaya ilk katılan Vali Halil İbrahim Daşöz oldu. Daşöz’le birlikte eşi Nilgün Daşöz de kampanyaya katıldı. İlk gün toplam 19 kişi organ bağışında bulundu. Bu arada Fuar alanında açılan standda da 11 kişinin bağışta bulunduğu bildirildi.

Organ bağışı kampanyası dolayısıyla düzenlenen törene Vali Halil İbrahim Daşöz, eşi Nilgün Daşöz, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Sağlık İl müdürü Uzm.Dr. Sezai Demirel, İl Müftüsü Bekir Gerek ve Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Beydağı Devlet Hastahanesi Başhekim Vekili Dr. Selim Uzunsel, Devlet Hastahanesi Başhekimi Op.Dr. Bülent Topaloğlu, bazı kurum yetkilileri sağlık İl müdürlüğü ile Hastahanelerin personelleri katıldı.

Törende konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, "İnsan sağlığı çok önemlidir. Organ bağışı ülkemizin en önemli sorunlarından birisidir. Ülkemizde organ bağışı yetersizdir. Bunun bilgi eksikliğinden kaynaklandığına inanıyoruz. Kampanyanın başarılı olması için çaba göstereceğiz. Bu yıl sonuna kadar kampanya devam edecek. Kampanya Malatya'nın imajının yükselmesine ve tanıtımına da katkısı olacak "dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sezai Yılmaz da, "Bu, organ değil hayat bağışıdır. Türkiye'de organ bağışı çok yetersizdir. Bunu en yakından gözlemleyen bizleriz. Turgut Özal Tıp Merkezi’nde özellikle karaciğer nakli konusunda ülkemizin önemli merkezlerinden biridir. Yarın bizim için de önemli günlerden biri olacak. 44'ncü karaciğer naklini yapacağız. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki Turgut Özal Tıp Merkezi 2008 yılında Türkiye’nin değil Avrupa’da ilk sırada yer alacağız "şeklinde konuştu.

İl Müftü Bekir Gerek ise, kampanyayı gönülden desteklediklerini belirtip, "Bugün burada erdemli davranışın temellerini atıyoruz. Dinimizce de organ bağışının sakıncası bulunmamaktadır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızca da sık sık açıklamalarda bulunulmaktadır."dedi.

Sağlık İl Müdürü Sezai Demirel de, kampanyaya vatandaşların ilgi göstermesini isteyerek, vatandaşları kampanyaya katılmaya davet etti.

İlk gün kurum yetkililerinin dışında bazı vatandaşlarda bağışta bulundular. Kampanya yılsonuna kadar devam edecek. Meydandaki platform ise 1 hafta süreyle açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız