SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kampanyamıza Saldırıyorlar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:45:57
A- A+ PAYLAŞ

CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve 1. sıra milletvekili adayı Veli Ağbaba ile 2. sıra milletvekili adayı Hulisi Porgalı seçim propaganda çalışmalarını sürdürüyorlar.

AĞBABA'NIN ZİYARETLERİ..

Ağbaba'nın ziyaret ve açıklamalarına ilişkin basın bülteni şöyle:

"Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Yoksuldan, emekliden, işsizden, toplumun düşük ücretli kesimine yönelik kampanyamıza bir saldırı başladı. 'Bu kaynağı nereden bulacaksınız?' dediler. Biz bu kaynağı açıkladık. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tercihimizi yaptık. Bizim tercihimiz yoksuldan, emekliden, emekçiden yana" diye konuştu.

Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) ile Tüm İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. TÜED Malatya Şube Başkanı Vahap Özdemir ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği Malatya Şubesi Başkanı Mehmet Tangüner ile bir araya gelen Ağbaba, CHP'nin hazırlamış olduğu seçim beyannamesinde emeklilere yönelik yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 

TÜED ve Tüm İşçi Emeklileri Derneği Malatya Malatya Şubesi'nde konuşan Ağbaba, CHP'nin seçimle ilgili ilk taahhüdünü emeklilerle ilgili yaptığını belirtti.  

Ağbaba, emeklileri rahatlatabilmek adına, emeklilere yönelik taahhütlerde bulunduklarını kaydederek, "Genel Başkanımız bir taahhütnameyle birlikte emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı'nda 2 maaş sözü verdi. Emeklilerin Kurban Bayramı'nda 'kurban alıp almama' konusunda yaşayacağı sıkıntıyı ortadan kaldırmak,çocuklarına, torunlarına bir bayram harçlığı verebilme imkanını sağlamak, bunun yanında birazcık emeklilerimizi rahatlatabilmek için böyle bir taahhütte bulunduk. Maalesef bizim ülkemizle diğer ülkeler arasındaki emekli maaşını karşılaştırdığımızda 3'te 1'ine denk geliyor. Bu eşitsizliği ve adaletsizliği yenebilmek için böyle bir taahhütte bulunduk" dedi. 

Emeklilerle ilgili çeşitli projelerinin olduğunu dile getiren Ağbaba, şunları söyledi: "Emeklileri çok düşük bir paraya tatile göndermeyi planlıyoruz. Çalışan emeklilerle ilgili kesintilerin mutlak kaldırılması için taahhüdümüz var. Emeklilerimizin iyi bir yaşam sürebilmesi için hem sendikalaşma hem de dernekleşmenin önündeki bütün engelleri kaldıracağız. Türkiye'nin her ilinde emekli meclisi kuracağımızı söylüyoruz. Seçim beyannamemizdeki en önemli temel maddelerden birisi emekliler."

Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin açıklamış olduğu seçim beyannamesinin tartışıldığını ifade ederek, "Seçim beyannamemizin toplumun her kesiminde tartışılması yankı uyandırması önemli bir şey. Herkes bu beyannameyi çok önemli görüyor. Hükümet ve Maliye Bakanı da bu beyannameyi çok önemli görüyor. Beyannamemizi açıklar açıklamaz, Maliye Bakanı'nın gece uyku tutmamış, 'kaynakla' ilgili tartışılma başlatıldı. Yoksuldan, emekliden, işsizden, toplumun düşük ücretli kesimine yönelik bu kampanyaya bir saldırı başladı. 'Bu kaynağı nereden bulacaksınız?' dediler. Biz bu kaynağı açıkladık. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak tercihimizi yaptık. Bizim tercihimiz yoksuldan, emekçiden, emekliden yana" diye konuştu.

Veli Ağbaba, CHP'nin iktidar olması halinde verdiği sözleri tutacağına dair hazırlanan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzasının bulunduğu noterden onaylı taahhütnameyi de dernek başkanlarına takdim etti."

PORGALI PÜTÜRGE'DE..

2. sıra adayı Porgalı'nın Pütürge ziyaretine ilişkin basın bülteni de şöyle: 

"Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Hulisi Porgalı beraberindeki partililerle birlikte Pütürge ilçesini ziyaret etti.  

Şimdi Malatya zamanı Porgalı ile ve kendisi için değil kenti için Porgalı sloganı ve seçim müzikleriyle karşılanan Porgalı, Pütürgelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. 

İlçe meydanında Pütürgelilere seslenen Porgalı, “ Mevlüt Aslanoğlu, Pütürge’ye önem veren, çok seven biriydi. Onun izinde devam edecek biri olarak karşınızdayım” dedi. 

Pütürge’nin çok fazla sorunu olduğunu dile getiren Porgalı, “ Özellikle yol sorununu ciddi anlamda yaşıyorsunuz. Size her sene yollarınızın yapılacağına dair söz veriyorlar. Ama bakıyoruz yine aynı yine aynı, seçime birkaç gün kala birkaç kamyon görmek mümkün” ifadelerini kullandı. 

Porgalı, “Pütürge’nin acilen tünele ihtiyacı var. Pütürge’nin büyümesi, gelişmesi için öncelikle yollarının yapılması lazım. Pütürge bundan bir önceki dönemde CHP’li Belediye tarafından yönetiliyordu. Bir yıldır AKP’nin elinde şimdi sizlere soruyorum memnun musunuz? Necdet Ayaydın Başkan gittikten sonra ne yapıldı?” şeklinde konuştu. 

Sulama sorununuz, işsizlik sorununuz var bunların hiçbiri çözülmedi diyen Porgalı, “ Bizim dönemimizde Pütürge’nin adını Dünya duydu ama Malatya’da Pütürge hak ettiği karşılığı görmüyor. İçinizden çok büyük iş adamları çıktı. İstedikleri değeri göremedikleri için hepsi İstanbul’dalar. Pütürge öyle bir kenara atılmış ki Türkiye’de bulunan 875 ilçe arasında 700. sıradasınız” sözlerini kaydetti.  

CHP İl Başkanı Enver Kiraz ise, “ Size hizmet ettiler mi? Size destek verdiler mi? İlçeniz gelişti mi? Cebinizdeki para artı mı? Tarım ve Hayvancılık hak ettiği yerde mi? Artıysa onların dediği gibi “ Yola Devam” diyeceksiniz. Seçtiğiniz yöneticiler size bir şey vermediyse şapkanızı önünüze alıp düşüneceksiniz ve değişim şart diyeceksiniz. Yoksa seçiminde, demokrasinin de bir anlamı yok” şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından esnafları ziyaret eden Porgalı, vatandaşların ellerini tek tek sıkarak, sorunlarını dinledi." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız