SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampanyaya ''Tebrik''li Destek

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da valilik tarafından başlatılan ve vatandaş desteği ile inşa edilmesi hedeflenen 5 okul yaptırma projesinden 1'i olan '91 bin Dev Öğrenci Okul Yaptırma' kampanyası için kayısı tanıtım tebrikleri bastırıldı. Tebriklerle hem kayısının tanıtımı yapılacak ve hem de elde edilen gelirle okul yapılacak.

Malatya'daki ilk ve orta dereceli okullarda eğitimi gören öğrencilerin faaliyetlerinden elde edilecek gelirlerle yaptırılacak Öğrenciler İlköğretim Okulu için düzenlenen 91 Bin dev Öğrenci Okul Yaptırma kampanyası kapsamında, kayısını tanıtımının yapıldığı tebrik kartları bastırıldı.

Valilik salonunda, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz'ün, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Bulut, PTT Başmüdürü Hüseyin Zengin ve öğrencilerle birlikte düzenlediği basın toplantısında, bastırılan tebrik kartını tanıttı. Tebrik kartlarının okul ve kırtasiye dükkanlarında satılacağı bildirildi.

İlk aşamada 250 bin tane bastırılan tebrik kartı ile hem Malatya'nın ekonomideki lokomotifi olan kayısının tanıtılacağını ve hem de okul yapımı için kaynak oluşturulacağını söyledi. Kartın 1 YTL'den satılacağını ve 25 kuruştan da postaya verileceğini belirten Vali Daşöz, kartların zarfsız olarak gönderileceğini belirtti.

Tanıtımı yapılan kayısı tebrik kartının ön yüzünde, kayısının yaş ve kuru fotoğrafları ve öğrenci fotoğrafıyla "Lütfen her gün kahvaltı yapınız. Ve kahvaltı da mutlaka 2 kayısı yiyiniz. Birisini kendiniz için, diğerini sevdiğiniz için" ifadeleri yer alıyor.

Vali Daşöz bu ifadeyi Çin atasözünden esinlenerek hazırladıklarını belirtti. Kartın arka kısmında ise kayısının sağlığa olan yararları ile Malatya'daki kayısı istatistikleri hakkında verilen bilgiler ile birlikte "Bu kartı size, sizi sevdiğinizi bilmeniz için gönderiyorum" ifadesi yer alıyor.

Kartın tanıtım toplantısından sonra Vali Halil İbrahim Daşöz, toplantıya katılanlarla birlikte PTT'ye giderek, ilk tanıtım kartını halen İstanbul'da görev yapan İlköğretim Öğretmeni Işıl Alkanat'a gönderdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız