SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kampın 5'te 3'ü Çocuk"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:09:11
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Suriyeli mültecilerin kaldığı kamptaki çocuklar, açılan kurslarda Türkçe öğrenmenin mutluluğu ile artık kendilerini Türkçe konuşarak ifade ediyorlar. 

Dünya Çocuklar Günü nedeniyle Beydağı Konaklama Tesislerinde kalan mültecilerin çocukları için şenlik düzenlendi. Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy ile çok sayıda davetli ve kampta kalan Suriyeliler ile çocukları katıldılar.

Kampta kalan çocuklar kendilerini Türkçe olarak ifade ederken, Başbakan Erdoğan’a ve Türkiye’ye yönelik teşekkür ifadeleri kullandılar. Suriyeli çocuklar yapılan gösterilerde gönüllerince eğlendiler. Suriyeli çocuklar şenlikte “bana her şey seni hatırlatıyor” adlı şarkıyı söylediler.

Vali Vasip Şahin, şenlik gibi programları zaman zaman kampta düzenleyeceklerini ifade ederek, “Buradaki çocuklarımızın yalnızlığını gidermeye çalışacağız. Burada uyguladığımız programlar sadece bu tür eğlence programları değil. Çocuklarımız artık okullarına gitmeye başladılar. Burada yaklaşık 44 tane dersliğimiz var. Çocuklara hem Türkçe ve hem de Arapçadan oluşan bir müfredatla onların en az geleceğe hazırlanma noktasında, geri kalmamaları adına bir takım bilgi desteği ile yardımcı olmaya çalışıyoruz. Büyük bir hassasiyetle, çocuklarımıza, gençlerimize ve kadınlara eğitim verilmeye çalışılıyor. İnşallah buradaki faaliyetlerle umduğumuz paydayı elde ederiz, bu çocuklarımızı da Suriye’nin mutlu geleceğine hazırlamış oluruz. Kampta 7 bin 56 tane mültecimiz var. Bunların neredeyse 5’te 3’ü çocuklardan oluşuyor. Oldukça çocuk ağırlıklı bir kampımız var. Yetişkin erkek sayımız oldukça az” dedi.

Suriyeli çocuklar, yapılan gösterileri ilgiyle izlediler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız