SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampuse 10 Yeni Heykel

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 2'incisi organize edilen Taş Heykel Sempozyumu, düzenlenen törenle sona erdi.

30 Nisan -31 Mayıs 2007 arasında gerçekleştirilen ve katılımcı sanatçıların tahsis edilen alanda eserlerini tamamladığı sempozyum alanında yapılan törene Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Küçükbay, Rektör Yardımcıları Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Karkın, fakülte dekanları, sanatçılar ve öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Prof. Dr. Karkın, yaptığı konuşmada, "Taş Heykel Sempozyumu'nu yapmaktaki amacımız, çağdaş sanat ürünleri yoluyla insancıl bir çevre oluşturmak, çağdaş bir üniversite yerleşkesinin oluşumuna katkı sunmak, ulusal düzeydeki sanatçıları desteklemek ve sanatsal üretimleri süresince bir araya getirmektir" dedi.

İnönü Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hasan Küçükbay da, üniversitelerin bilim ve eğitim kadar sanatsal faaliyetlere de ağırlık vermesi gerektiğini belirterek, Atatürk'ün "Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir" sözünü hatırlattı.

Konuşmalardan sonra sempozyuma katılan Fırat Engin, Erhan Karadağ, Evrim Çamoğlu, Canan Sönmezdağ, Songül Telek, Evren Selçuk, Kadriye İnal, Barış Akzambaklar, Davran Erdayı, Hasan Taylan Tanrıkulu adlı sanatçılara katılım belgeleri ve plaketleri verildi.

Sempozyumda yapılan heykellerin üniversite yerleşkesindeki değişik noktalara konulacağı belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız