SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampuste Okul Temeli

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi kampusu içerisinde Hayriye Başdemir adına yapılan okulun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Malatyalı iş adamları Mustafa ve Adnan Başdemir tarafından anneleri adına yaptırdıkları ilköğretim okulunun temel atma törenine Vali Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra iş adamları ile İnönü Üniversitesi akademik personeli katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Vali Ulvi Saran, hayırsever iş adamı Mustafa Başdemir'e teşekkürlerini sunarak, "Gerçekten Malatyalılar toplumlarına güvendikleri takdirde devlet ve millet kaynaşmasının nasıl sonuçlar vereceğini gösterdiler. Bugün Mustafa Başdemir Beyi'nde anlattığı gibi memleketine olan vefa duygusunu yerine getirmek üzere Malatya insanının göstereceği büyük başarı örneğinin nasıl sonuçlar getirdiğini yapılan açıklamalardan çok iyi anlamış bulunuyoruz" dedi.

Saran, yapılacak ilköğretim okuluyla ilgili teknik bilgilerde vererek, "Binamızın iskeleti hafif çelikten oluşacak. Türkiye'de yeni yeni gelişen bu projeyle okulumuz hem depreme dayanıklı olacak hem de güzel bir estetik yapıda olacak" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "35 yıllık geçmişi olan İnönü Üniversitesi olarak anlamlı ve mutlu bir gönü birlikte yaşıyoruz. Bugünün anlamı şudur; bu toplumda devlet ve millet kaynaşması gerçekleştiğinde devletin kurumlarını temsil eden yetkililerin toplumla doku uyuşmazlığı olmadığı müddetçe toplumuyla hareket ettiği müddetçe bu toplumun çok şeylere kadir olduğunun ispatının günüdür. İşte bugün sevgili Mustafa Ağabey ve kardeşi Adnan Bey'in katkısıyla 35 yıllık İnönü
Üniversitesi'nde yapılacak bir ilköğretim okulu arkasından zincirleme olarak Malatya Park sahipleri tarafından yaptırılacak olan ve önümüzdeki hafta temeli atılacak İlahiyat Fakültesi binasını ve onunu arkasından Malatya Belediyesi ve MİAD'ın katkısıyla fakir fukaranın kalacağı 108 yataklı bir konukevi yapılacak. Bununla da kalmadı ve bu ivme bazı ilçelerimizde de yapılacak meslek yüksek okullarıyla devam edecektir. Bugüne kadar ülkemizde bir Kayseri modelinden bahsediliyordu. Ancak Malatyalılar yeni bir model oluşturdu. Bu modelin adı Malatya modelidir" dedi.

Çelik, İnönü Üniversitesi olarak fakülte sayısında da yoğun çalışmalarının olduğunu kaydederek, "33 yılda 7 fakülte hizmete açılmıştı. Biz, 3 yılda 7 fakülte hedefi koyduk. Yani 3 yılda fakülte sayısını ikiye katlayacağız. Devletten aldığımız ve milletimizden aldığımız desteklerle ülkesine, coğrafyamıza ve Malatyalılara hizmet etmekte daha ileri adımlar atacaktır" şeklinde konuştu.

Hayırsever iş adamı Mustafa Başdemir de, duygu yüklü yaptığı konuşmada, "Burada gerçekten çok mukaddes bildiğim bir ilim yuvasının temelini atıyoruz. Allah bana ve kardeşime babamızın önce daha sonrada sevgili annemizin adına birer okul yapmayı nasip etti. Allah herkese nasip etsin. O yüzden çok mutlu ve duyguluyum. Geçmişte ben Malatya Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptığım dönemde Malatya'mıza 7 tane okul kazandırmayı Allah bana nasip etti. Babamın okulunun temelini atarken, Malatya CHP Milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu, "Sadece baban mı bunu hak etti, ananın suçu ne?" demişti. Allah kısmet ederse onunda adına bir okul yaparız demiştim. Bugün o gün geldi. Gerçekten Mevlüt Bey'inde bu okulun yapımında büyük emekleri var. Ben şuna inanmış bir insanım, para devletin can Allah'ın. İnsanlar buna inanırsa daha güzel şeyler yaparlar. Gittiğimizde her şeyi bırakıp gidiyoruz. Ancak eğitim düzeyi düşük olan ülkeler, insanlar ve beldeler asla ve asla aydınlığa ulaşamazlar. Ben ve kardeşim bin bir türlü güçlüklerle okula başlamıştık. Ama o okuduğumuz ilim ve tahsil sayesinde İstanbul'da bir yerlere geldik. Bugün orada kazandıklarımızı getirip, kendi memleketimize harcamayı görev addettik" ifadesine yer verdi.

Yapılan konuşmanın ardından halk oyunları gösterimi sunuldu. Minik öğrencilerin halk oyunu gösteriminin ardından Hayriye Başdemir İlköğretim Okulu'nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız