SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kampuste Yeni Kurallar!

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu imzasıyla yayınlanan duyuruda, 7 bin dönüm üzerinde kurulu üniversite kampusunde, su ve enerjide tasarrufa yönelik olarak uyulması gereken kurallar sıralandı.

Üniversitenin tüm birimlerine gönderilen duyuru şöyle:

"7000 Dönüm arazi üzerine konuşlanmış bulunan ve günlük ortalama 20.000 kişinin yaşamını sürdürdüğü Üniversitemiz yerleşkesinin, insan kullanımı ve ekosistem kullanımı için zorunlu su gereksinimi, bu alan içerisinde bulunan yer altı su kaynaklarından, elektrik enerjisi tüketilerek derin kuyulardan pompajlanmak suretiyle karşılanmaktadır.

Üniversitemiz bütçesini zorlayan maliyetlerle elde edilen ve en önemli yaşamsal kaynak olan su tüketimine; bununla birlikte yerleşke alanında, görüntü ve gürültü kirliliği yaratan davranışlara karşı değişik zamanlarda yapılan uyarılara rağmen gerekli duyarlılığın gösterilmediği gözlemlenmektedir. Bu nedenlerle, biriminizde çalışan ve özellikle lojmanlarda yaşayan kişilerin aşağıda belirtilen kurallara azami özen göstermesi yönünde gerekli uyarıların yapılması hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini önemle tekiden rica ederim.

Yerleşke Alanında Uyulması Gerekli Kurallar

1. Günün yoğun sıcak saatlerinde (ı 0:00 - ı 6:00) arası ağaç, çimen vb. bitki sulaması yapılmayacaktır.

2. Günlük tüketim amaçlı da olsa sebze, meyve ekimi ve bu bitkilerin sulanması amacıyla su tüketimi yapılmayacaktır.

3. Güneş ısısından yararlanılarak elde edilen müşterek sıcak su sistemlerinin daha verimli kullanılabİlmesİ ve su tüketimİnİn en az düzeye düşürülmesi için ana sıcak su vanaları ile şofben vb. sıcak su üretici cihaz vanalarının eş zamanlı açık tutulmaması sağlanacaktır.

4. Yerleşke alanında her ne suretle olursa olsun otomobil vb. binek araçları yıkanmayacaktır.

5. Lojman önlerinde bulunan sulama amaçlı musluklar geceleri açık bırakılmayacaktır.

6. Birim yöneticileri, birimlerinde bulunan su vana ve muslukları ile elektrik anahtarlarının gereksiz yere açık bulundurmamakla yükümlüdürler."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız