SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Alımında Yerli Malı Tebliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:49
Kamu Alımında Yerli Malı Tebliği
A- A+ PAYLAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının, Yerli Malı Tebliği yürürlüğe girdi.

Tebliğe göre, sanayi ürünlerinin yerli malı olarak kabul edilebilmesi için, Bakanlık tarafından düzenlenen sanayi sicil belgesine sahip sanayi işletmeleri tarafından üretilmesi ve sanayi sicil belgesindeki "üretim konusu" içeriğinde yer alması şartı aranacak. Ayrıca, tamamen Türkiye'de üretilen veya elde edilen ürünler ile üretim sürecinin önemli aşamalarının ve ekonomik yönden gerekli görülen en son esaslı işçilik ve eylemin Türkiye'de yapılması ve ürünün yerli katkı oranının en az yüzde 51 olması gerekecek.

TEKNOLOJİK ÜRÜN DENEYİM BELGESİ

Bakanlık, teknolojik üründe iş deneyim belgesi sorununa da çözüm üretti. Ar-Ge projeleri sonucu ortaya çıkmış olan hizmetler ile yerli malı belgesine sahip ürünlere sahip firmalar Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi alarak kamu ihalelerine girebilecekler.

ON-LİNE BAŞVURU İMKANI

Üreticiler, bu belgeyi almak için yorulmayacak. Çünkü belge başvuruları online olarak gerçekleştirilecek. Böylece yerli teknolojik ürün üreticileri, iş deneyim belgesi sıkıntısı yaşamadan kamu ihalelerine rahatça girebilecekler.

Getirilen yeni uygulama ile Ar-Ge yapan, teknoloji tabanlı üretime başlayan işletmeler, kamu alımları yoluyla desteklenecek. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, bu yolla yerli firmaların büyümelerini ve küresel firmalarla rekabet edebilir hale gelmelerini amaçlıyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız