SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Denetçiliği Gürkan'la Çakır'ı Karıştırdı!

0
Güncellendi - 2019-10-07 04:01:18
Kamu Denetçiliği Gürkan'la Çakır'ı Karıştırdı!
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı olarak çalışan Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç (fotoğraftaki), Avrupa Birliği ve Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, 8-9 Ekim tarihleri arasında düzenlediği “Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı kapsamında Malatya’ya gelecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu’nun, Ombudsman Şeref Malkoç’un Malatya programının akışını gösteren yazıda ise, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Selahattin Gürkan'ın yerine AKP Milletvekili, eski başkan Ahmet Çakır'ın ismi anıldı. Ancak, programdaki  yanlışlığı farkedenlerin uyarısı sonucu düzeltme yapılarak Çakır'ın yerine Gürkan yazıldı.

“Ombudsman Halkla Buluşuyor” programı çerçevesinde Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve Kamu Denetçileri, Malatya’da kent yöneticileri, STK temsilcileri, muhtarlar, basın mensuplarıyla bir araya gelecek ve İnönü Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşacak.

KDK’ya Göre Belediye Başkanı Olarak Ahmet Çakır Konuşacak!

TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Basın Danışmanı Sait Duygu, Malatya’daki medya kuruluşlarına, Kamu Denetçiliği Kurumu’nu tanıtan, faaliyet amaç ve hedeflerini anlatan bir yazı ile birlikte, Başdenetçi (Ombudsman) Şeref Malkoç’un Malatya programının detaylarını, temaslarını, toplantılarda konuşma yapacak yetkililerin isimlerini belirten 2 günlük akış çizelgesi gönderdi.

KDK Basın Danışmanlığı’nın Başdenetçi (Ombudsman) Şeref Malkoç’un program akışına göre, Malkoç, ziyaretinin ilk günü olan 8 Ekim Salı günü saat 08.30’da Vali Aydın Baruş’u ziyaret ettikten sonra, saat 09.00’da ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’nı ziyaret edecek. KDK program akışında, Şeref Malkoç’un ziyaret edeceği Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olarak anıldı.

KDK Basın Danışmanlığı’nın hazırladığı Malatya programının öğlen sonrası bölümünde de, – Ombudsman Halkla Buluşuyor Programı’nın açılışında konuşacak Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın adı yine Ahmet Çakır olarak yazıldı.

Program metnindeki yanlışlığı farkedenlerin ilgililere yaptığı uyarı sonucu Ahmet Çakır'ın yerine Selahattin Gürkan'ın adı yazıldı.

KDK Başdenetçisi Şeref Malkoç’un Malatya Programı

Bu arada, Başdenetçi Şeref Malkoç’un Malatya programı kapsamında yoğun bir temas trafiği içinde olacağı gözüküyor.

Başta Malatya Valisi Aydın Baruş olmak üzere kent yöneticilerini ziyaret ederek vatandaşların kamu kurumlarının verdiği hizmetlerinden kaynaklı şikayet ya da memnuniyeti hakkında bilgi alacak olan Şeref Malkoç, bu kapsamda Malatya Barosu ve Malatya TSO Başkanları ile de görüşeceği açıklandı.

Ziyaretinin ilk gününde yerel basın temsilcileri ile kahvaltılı bir toplantıda biraraya gelecek olan Başdenetçi Şeref Malkoç, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Savran’ı da ziyaret edecek.

Başdenetçi Şeref Malkoç’un Malatya’daki en önemli aktivitesi ise, Ramada Otel’da yapılacak Ombudsman Halkla Buluşuyor Programı olacak. Malkoç burada, STK temsilcileri, muhtarlar, kamu kurumu yöneticileri, meslek örgütleri, dernekler ve basın kuruluşlarının temsilcileri ile buluşacak ve fikir teatisi gerçekleştirecek.

Ombudsman Şeref Malkoç, Malatya programının ikinci gününde İnönü Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek, öğrencilerin sorunlarını dinleyecek.

Kamu Denetçiliği Kurumu Nedir?

Kamu Denetçiliği Kurumu, Anayasa’nın 74 üncü maddesinde yer alan Anayasal bir Kurumdur. 6328 Sayılı Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu’nun 5. Maddesi gereğince “Kurum, idarenin işleyişi ile ilgili şikâyet üzerine, idarenin her türlü eylem ve işlemleri ile tutum ve davranışlarını; insan haklarına dayalı adalet anlayışı içinde, hukuka ve hakkaniyete uygunluk yönlerinden incelemek, araştırmak ve idareye önerilerde bulunmakla…” görevlendirilmiştir.

Malatya’dan 700 Başvuru Yapıldı

Kamu Kurumu Denetçiliği Basın Danışmanı Sait Duygu, Başdenetçi Şeref Malkoç’un Malatya gezisine ilişkin yaptığı açıklamada, KDK’nın Malatya’dan Kamu gelen, eğitim, sağlık, ulaşım, maliye, yerel yönetimler gibi çeşitli alanlarda 700’ün üzerinde başvuruyu incelediğimi ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını sonuçlandırdığını vurguladı.

malatyahaber.com

GÖRSEL: Kamu Denetçiliği Kurumu'nun Malkoç'un ziyaretiyle ilgili hazırlayıp duyurduğu 'Belediye Başkanı Ahmet Çakır'lı Malatya Programı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • MALATYALI (4 yıl önce)
    -OMBUDSMAN HALKLA BULUŞUYOR , -NEREDE ? ? ? -RAMADA PLAZA DA VAY VAY HANGİ HALK BU ACABA ? ? ? İŞADAMLARI SİYASİLER BÜROKRATLAR GİDİP YİYİP İÇİP MUHABBETE EDECEKLER SONRA HERKES İŞİNE GÜCÜNE HALKI DİNLEYECEKLER Mİ YADA HANGİ HALKI DİNLEYECEKLER ACABA ? ? ?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (4 yıl önce)
    ADAMLARIN KAMU KURUMLARI VE YÖNETİCİLERİNDEN HABERİ YOK AMA KAMU BAŞ DENETÇİSİ , VAY ÜLKENİN HALİNE , BU DA " REİSİN" BİR TANIDIĞI FALANDIR Kİ O MAKAMA GETİRİLMİŞ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaşıran vatandaş (4 yıl önce)
    a haberdeki canlı yayın kazasından sonra aynı şekilde yine hata yapılması insanı şaşırtmıyor değil doğrusu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Rahmetli hocadan ayrılırken beyaz saclilardan ayrılıyoruz ayrilmamiz lazım dediler gün geldi onların hepsi beyaz saçlı oldular ama bir türlü bulundukları yerlerden ayrilmiyorlar gençlere yer vermiyorlar .
    0
    0
    Yanıtla
  • Ayni durum belediye de de sözkonusu Gürkan başkanı duruma el atmalı bence,kadrosunu güncellemeli..
    0
    0
    Yanıtla