SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Görevlilerinden Okul..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kamu görevlilerinden toplanan para ile yaptırılacak olan Kamu Görevlileri Anaokulu'nun temeli atıldı.

İskender Mahallesi'nde Kamu Görevlileri Anaokulu'nun temel atma törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müftü Bekir Gerek ile birlikte çok sayıda kamu kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Törende ilk konuşmayı okul için en fazla parayı imamların vermesinden dolayı Müftü Bekir Gerek yaptı. Gerek, "Gönülden destek olduk. İl genelindeki bütün din görevlileri yüzde 90 oranında katkı verdi. Bu büyük bir mükafattır, milli bir görevdir" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise okul öncesi eğitimin Türkiye ortalamasının yüzde 21 olduğunu belirterek Malatya'da okul öncesi eğitimin yapılan yatırımlarla yüzde 24'e çıktığını kaydetti. Bulut, hedeflerinin okul öncesi eğitim oranını Malatya'da yüzde 35-40'lara çıkarmak olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise eğitim yatırımlarına her zaman destek vereceklerini ifade ederek ancak eğitime önem veren milletlerin yükselebileceğini kaydetti. Akın, mahallelerdeki park alanlarına anaokulu yapılması için bazı projeler hazırladıklarını aktardı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, başlatılan 91 bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında yapımına başlanan 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu, Polis Amca Lisesi ve Öğretmenler İlköğretim Okulu'nun eylül ayında eğitim ve öğretime başlayacağını kaydetti. Sağlık sektöründeki kurumların desteği ile yaptırılan Beyaz Birlik Anaokulu'nun 2 ay sonra, 100 öğrenci kapasiteli Kamu Görevlileri Anaokulu'nun ise 3 ay sonra eğitime başlayacağını belirten Daşöz, "Kamu görevlilerinin Malatya'da ortak bir hatırası olacak" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız