SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Görevlisine Etik Semineri

A- A+ PAYLAŞ

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, kamuda etik kültürünü geliştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Bölgesel Etik Liderlik seminerlerinden Diyarbakır Çalıştayı başladı. Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bilal Eryılmaz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, 8 Haziran 2004 tarihinde yürürlüğe giren 5176 Sayılı Kanun gereği, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na, etik davranış ilkelerini hazırlayacağı yönetmeliklerle belirlemek, söz konusu ilkelerin ihlali iddialarına ilişkin başvuruları incelemek, hediye yasağının kapsamını belirlemek, etik ilkelerin kamuda uygulanmasını gözetmek ve kamuda etik kültürünün geliştirilmesi için çalışmalar yapma görev ve sorumlulukları verildiğini vurguladı.

Kamuda etik kültürün geliştirilmesi alanında yürütülen diğer çalışmaların yanında kurul tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) Mali İşbirliği 2006 Yılı Programı kapsamında kabul edilen 'Yolsuzluğun Önlenmesi İçin Etik Projesi' Avrupa Konseyi ile birlikte yürütüldüğünü belirten Eryılmaz, bu çerçevede kurumların katılım ve katkılarıyla liderlik seminerleri gerçekleştirmeye devam ettiklerini bildirdi.

Yeni proje kapmasında 10 il merkez olmak üzere tüm illerin katılımı ile on bölgede 'Bölgesel Etik Liderlik Seminerleri' düzenlemeye çalıştıklarını belirten Eryılmaz, Diyarbakır'da başlatılan ikişer günlük seminerin ilk bölümüne Bitlis, Malatya, Elazığ, Tunceli, Batman ve Adıyaman Emniyet, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürleri, ikinci bölümünde ise vali ve belediye başkan yardımcıları ile il özel idare genel sekreter yardımcılarının katılacağını bildirdi.

Toplantıya daha sonra basına kapalı olarak devam edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız