SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Güvenliğine 2 (İki) YTL..

A- A+ PAYLAŞ

İl Genel Meclisi'nde 2006 bütçesi görüşüldü.. MHP'li üye üniversite istifalarını gündeme getirdi.. Akçadağ'da iki köy adı değiştirildi. 20 milyon YTL'lik bütçede, "Kamu Güvenliği ve Güvenlik Hizmetleri" kalemine 2 (iki) YTL ayrıldı.

ÖZEL İDARE BÜTÇESİ

 

İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Bekir Çelik Başkanlığında yaptığı toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüp rapora bağlanan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2006 mali yılı bütçesini ele aldı. Maddeler üzerinde tek tek görüşülerek oylanan İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2006 yılı bütçesinin toplam 20 milyon YTL olduğu belirtildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin 2006 yılı giderlerinin ise genel kamu hizmetleri 11 milyon 713 bin YTL, kamu güvenliği ve güvenlik hizmetleri 2 (iki) YTL, ekonomik işler ve hizmetler 400 bin YTL, iskan ve toplum refahı hizmetleri 3 milyon 320 bin YTL, sağlık hizmetleri 510 bin YTL, dinlenme, kültür ve din hizmetleri 222 bin YTL, eğitim hizmetleri 3 milyon 579 bin YTL, sosyal güvenlik ve sosyal yardım hizmetleri 255 bin YTL olduğu kaydedildi.

Bütçede "Kamu Güvenliği ve Güvenlik Hizmetleri" kalemine 2 YTL ayrılmasının, bu kalemin bütçede yer almasını sağlamak olduğu, bu şekilde daha sonra bu kaleme ödenek aktarılabileceği belirtildi.

ÜNİVERSİTEDEKİ İSTİFALAR


Malatya İl Genel Meclisi toplantısında, İnönü Üniversitesi'nde baskılar sonucu istifa ettirildiği iddia edilen 6 öğretim üyesi gündeme geldi.

Toplantıda söz alan MHP'li üye Ruhi Polat, İnönü Üniversitesi'nde gerek YÖK ve gerekse mevcut yönetim tarafından yapılan baskılar sonucu 1 profesör, 3 doçent ve 2 araştırma görevlisinin istifa ettiğini ileri sürerek, "Bilim yuvasında baskıların olmaması lazım. Başarılı öğretim üyeleri istifa ettirilip, başka üniversitelere gitmelerine neden olunursa, o zaman burada başarılı hizmet edenler kalmaz" dedi.

KÖY ADI DEĞİŞİKLİKLERİ


Bu arada, toplantıda Akçadağ İlçesi'ne bağlı Güzyurdu köyü isminin eski ismi olan Eğin, yine aynı ilçeye bağlı Dutlu Köyü'nün isminin Balhaci olarak değiştirilmesi teklifleri oylanarak kabul edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız