SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamu Hastanesinde Bir İlk"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:51:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Devlet Hastanesi’nde damar tıkanıklığı yaşayan bir hastaya köprü yönetimi ile kroner By-Pass yapıldı. İl kez yapılan bu yöntemle hasta kısa sürede sağlığına kavuştu. 

Malatya’da Abdullah Kamışçı isimli hasta, damar tıkanlığı şikayeti ile başvurduğu Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahisi Polikliniği'nde tedaviye alındı. Hastanın damarlarının ciddi manada daralması ile biran önce ameliyata alınmasına karar veren doktorlar, Malatya’da Devlet Hastanesi’nde ilk kez uygulanan bir yöntemle hastayı eski sağlığına kavuşturdu.

Yapılan başarılı operasyon sonrası ameliyatla ilgili bilgi veren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Melike Elif Teker, "Hastada yapılan operasyonda kendi damarını çıkararak kullandıkları bir damarı by-pass yaptık. Aynı zamanda bu ameliyat Malatya Kamu Hastanelerinde yapılan by-pass ameliyatıdır” dedi.

Hastanın kendilerine geldiği sırada ciddi olarak yürüme şikayetinin bulunduğunu belirten Teker, “Hastamız 10 metre yürüdüğü zaman ayağındaki ağrılardan dolayı durup dinlenme ihtiyacı hissediyordu. Bu ameliyat sayesinde ameliyattan bir gün sonra günlük hayatına tekrar geri döndü. Ve bu yürüme şikayetleri de tamamen ortadan kalktı” dedi. 

Ameliyatta, hastaya kroner bypass ameliyatında kullanılan bir damar kullandıklarını ifade eden Teker, “Hastamızın tıkalı olan damarını köprü yöntemi kullanılarak daha üst ve daha alt kısmında açık olan damar tarafından bypass ameliyatını yaptık” dedi.

Hastanın aynı zamanda diz bölgesindeki damarında da çok ciddi bir genişleme bulunduğunu belirten Dr. Melike Elif Teker, “Bizim anevrizma dediğimiz damar çapının 2-2,5 katı kadar büyüme mevcuttu. Oraya da aynı seansla müdahalesini yaptık. Bu ameliyat Malatya Kamu Hastanesinde bir ilk ve bu gibi hastalarımıza artık Malatya Devlet Hastanesinde rahatlıkla müdahale edebileceğiz” diye konuştu.

Başarılı ameliyata katılan bir diğer Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Feyzullah Gümüşçü’de hastanın ilk geldiği günkü şikayetlerinden tamamen kurtulmasının kendilerini daha da şevklendirdiğini belirterek, “Bundan sonra bu gibi ameliyatları daha rahat bir şekilde yapabileceğimizi, hastalarımızı artık başka bir yere göndermeye gerek olmadığı gördük. Hastalarımız artık bizde daha rahat bir şekilde bypass ameliyatı olabilecekler. Bu ameliyat ileride açık kalp ameliyatlarına da zemin oluşturmaktadır. İleri ki zamanlarda bunu da daha rahat bir şekilde yapabileceğimize inanıyorum” dedi.

Sağlığına yeniden kavuşan hasta Abdullah Kamışçı da, “Şu anda çok rahatım. İlk geldiğim gibi değilim. Doktorlarımız sağ olsunlar ellerinden gelini yaptılar. Ameliyat olduktan ertesi gün yürümeye başladım. Elinizi bıçakla kestiğinizde sancından duramazken ben koskocaman bir ameliyat olduğum halde çok rahatım. Sancım ve hiçbir şeyim yok, çok iyiyim” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız