SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamu Hizmetinde Kullanılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:12:08
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Vagon Onarım Fabrikası’nın satılmayarak, kamu hizmetlerinde kullanılmasını istedi.

MESOB Başkanı Şevket Keskin yaptığı yazılı açıklama da, “Vagon Onarım Fabrikası’nın 6 ayrı parçaya bölünerek satışı yapılması, büyükşehir Malatya için geleceğin düşünülmemesidir. Vagon Onarım Fabrikası alanı, büyükşehir olan Malatya için kullanılacak olan önemli bir merkez konumundadır. Büyükşehir statüsü ile birlikte Malatya’nın tek merkezli kent merkezinden kurtulması için Vagon Onarım Fabrikası, kamu hizmet alanı olarak kullanılmalıdır. Bunun için TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün yolcu indirme-bindirme peronlarının dışındaki tüm depo, işletme ve tamir atölyeleri Vagon Onarım Fabrikası’na taşınmalı. Yeni yapılan hastanenin yanında çimento, demir, saman ve tuğla taşınması kentin yaşam kalitesi için olumsuz bir görüntüdür. TCDD 5. Bölge Müdürlüğü’nün taşınması ile bu bölge tamamen yeşil alan ve sosyal alan olarak kullanılmalı. TCDD’nin bulunduğu alanın boşalması ile Yeşiltepe’nin  şehir ile olan engel duvarda ortadan kalmış olacak. DSİ Şubesi ve Karayolları Şubesi’de tamamen Vagon Onarım Fabrikası alanına taşınmalı ve boşalacak olan alanlarda yine yeşil alan ve sosyal alan olarak Malatyalıların hizmetine sunulmalıdır. Vagon Onarım Fabrikası için yapılacak olan en iyi hizmet ve kamu yararı, buranın şehir merkezinde sıkışıp kalan kamu birimlerinin kullanımına açılması olacaktır. Bu nedenle hükümetimiz, büyükşehir statüsünü kazandırdığı Malatya’ya, gelişim ve değişim için Vagon Onarım Fabrikasını özelleştirmeyerek, hediye etmeli” dedi.

  Keskin, “TCDD 5. Bölge Müdürlüğü, Karayolları ve DSİ Şubesi artık şehir merkezinde sıkışıp kalmıştır. Bu birimler şehir merkezinden kaldırılarak, sahip oldukları alan halka açılmalı ve Malatyalıların malı olmalı. Aksi takdirde mevcut anlayışla büyükşehir olmanın bir anlamı yoktur. Bu kurumlar bugün taşınmazsa bile 5-10 yıl sonra taşınması zorunlu hale gelecektir. Bu nedenle bugün böyle bir kararın alınması, Malatya’nın geleceğinin planlanması açısından da önemli bir adım olacaktır. Büyükşehir alt yapısı için radikal kararları almamızın ve uygulamamızın sürecini yaşıyoruz. Bu süreci iyi değerlendirmeli ve Vagon Onarım Fabrikası gibi önemli bir alan elden çıkartılmadan, bu alana TCDD, DSİ ve Karayolları’nın taşınması konusunda Malatya olarak el birliği ile çalışma ve girişimlerde bulunmalıyız. Esnaf ve sanatkar camiası olarak bu konuda yapılacak olan her türlü çalışmayı ve girişimi gönülden destekliyoruz” ifadelerini kaydetti.

Fotoğraf : Görüş Gazetesi Arşivi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız