SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamu Parası Karşılığıymış!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği, Kasım ayında alındığı ortaya çıkan lüks minibüsle ilgili nihayet bir açıklama yapabildi. Minibüsün, resmi işlerde birden fazla araç kullanımını önlemek için tasarruf amaçlı olarak, kamu kaynaklarının tutulduğu bankaca bunun karşılığında alındığı ifade edildi.

Malatya Valiliği'nin, malatyahaber.com'in ilk kez 19 Ocak 2011 günü kamuoyunun gündemine taşıdığı minibüsle ilgili olarak, Valiliğin 15 Şubat 2011 günü yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"2010 yılı Kasım ayında Valiliğimiz hizmetlerinde kullanılmak üzere alınan ve 44 NN 444 plaka nosuyla tescil edilen Volkswagen- Caravelle markalı araç hâlihazırda Valiliğimiz hizmetlerinde kullanılmaktadır. Söz konusu araç alımının, bazı medya kuruluşları tarafından, eksik bilgi ile kamuoyu gündemine taşınması üzerine; aracın alımı ve bu aracın alınma nedenlerine ilişkin kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.

İlimizin sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi yönündeki çabalarımızın sonucunda ilimize siyaset, ekonomi, kültür- sanat, akademik çevreler ve bürokrasi alanlarında etkili ve yetkin kişiler daha sık ziyaret gerçekleştirmekte ve bu nitelikte üst düzey ziyaretlerin artarak devam etmesi yönünde çabalarımız sürmektedir. Bu çabaların ilimizin pek çok sorunun çözümünde katkı sağladığı kamuoyumuzun malumudur.

İlimize gerçekleştirilen üst düzey ziyaretlerde kalabalık heyetlerin belli kamu hizmet veya yatırım mahalline inceleme amacıyla ayrı ayrı 2-3 araçla götürülmesi halinde; akaryakıt, personel, bakım onarım ve amortisman giderleri kamu için ciddi bir yük teşkil etmektedir. Alınan 9 kişilik minibüsün devreye sokulması ile 2-3 araçla ancak taşınabilecek kalabalık heyet ve gurupların inceleme noktasına tek bir araçla sevki mümkün olacaktır. Böylece yukarda bahsedilen giderlerden büyük tasarruf sağlanabileceği gibi, inceleme yapan heyetin bir araçta bulunmasıyla inceleme esnasında konuları birlikte istişare etmeleri ve değerlendirmeleri olanaklı olacaktır. Bu amaçla VİP standartlarına göre 4 kişilik olan araç, ihtiyaca cevap verebilmesi için minimum 9 kişi taşıyabilecek şekilde düzenlenmiştir. Aracın sadece Valiliğimiz hizmetleri için değil aynı zamanda diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da toplu inceleme ziyaretlerinde kullanılabileceği düşünülerek kamu çıkarı hedefi gözetilmiştir.

Söz konusu araç alımında hiçbir surette kamu kaynağı kullanılmamış olup, konunun personel hesapları ile ilgisi bulunmamaktadır. Araç, sadece kamu hesaplarının ilgili bankada tutulmasının karşılığı olarak, banka tarafından kendi kaynakları kullanılarak alınmış ve İl Özel İdaremiz araç parkına dahil edilmiştir. Söz konusu araç yıllarca Valiliğimiz hizmetinde kullanılabilecek ve ilimize hizmet edecektir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Halk Bankası tarafından 70 bin TL (70 milyar lira) civarındaki bedeli ödenen, ancak İl Özel İdaresi'ne fatura edilen minibüsün, hangi kamu kuruluşunun bu bankadaki hesapları karşılığında alındığı yolunda ise bilgi verilmezken, sadece memur maaşları karşılığı olmadığı belirtildi. Aracın fatura edildiği minibüsle ilgili İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er de, nasıl alındığını bilmediğini söylemişti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün, ilçelerde de hizmet verecek gezici kütüphane için yaptığı 140 milyar lira dolayındaki ihaleyi, projeyi masraflı bulduğu için iptal eden Valiliğin, temin ettiği bir başka kaynakla makam minibüsü satın alınması ayrıca tartışmaya açık bir konu olarak değerlendirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız