SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kamu Personeli de Dokunulmaz!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Üyesi İhsan Koca, "Dokunulmazlık denince sadece milletvekili dokunulmazlığı anlaşılıyor. Ama Türkiye'de birçok konuda milletvekilinden daha fazla dokunulmazlık zırhına bürünmüş kamu personeli mevcut" dedi. Koca, proje yarışmasında derece alan öğrencileri de okullarında ziyaret etti.

"KAMU PERSONELİ DE VAR.."
İhsan Koca, gazetecilerin Anayasa değişikliği ile ilgili sorularına şöyle karşılık verdi:

"Türkiye'nin kısmı değişikliklerden ziyade demokratik açılımları, insan hak ve özgürlükler anlamında geniş katılım sağlayabilecek, Türkiye'nin önünü açabilecek daha sivil daha demokratik bir anayasaya ihtiyacı var."

Kısmi Anayasa değişikliklerin gündemde olduğunu, AKP'nin ve hükümetin bundan dolayı farklı birkaç çalışma yaptığını belirten Koca, şunları söyledi:

"10 maddelik, 20 maddelik çalışmalar yapıldı. Bu çalışmaların Meclis'te ve kamuoyunda tartışılması için öncelikle bir uzlaşı ortamının sağlanması gerekiyor. Türkiye'nin önünü açacak, dünya ile entegrasyonu daha rahat sağlayacak, insan hak ve özgürlükler konusunda Türkiye'nin önündeki engelleri kaldıracak bir anayasayı arzu ediyoruz. Yapılacak değişikliklerin bu yönde olması amaçlanıyor."

Türkiye'de dokunulmazlık konusunda dokunulmazlık zırhına bürünen kamu personelinin de tartışılması gerektiğini belirten Koca, şöyle konuştu:

"Dokunulmazlık konusu sadece bugünkü konu değil. Dokunulmazlık denince sadece milletvekili dokunulmazlığı anlaşılıyor. Ama hepimiz biliyoruz ki, Türkiye'de birçok konuda milletvekilinden daha fazla dokunulmazlık zırhına bürünmüş kamu personeli mevcut. Eğer dokunulmazlık tartışılacaksa, Türkiye'de yaşanan tüm dokunulmazlık sıkıntılarının ele alınması gerekir.

Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının alınarak tamamen savunmasız bir şekilde bırakılması da doğru değil. Elbette herkes kanunlara, anayasaya yasal düzenlemelere saygılı olmak zorunda. Milletvekilleri de bunların başında gelmektedir. Ama bir milletvekilinin yasama dokunulmazlığı olmalı. Yasama dokunulmazlığı ile de rast gele suçlamalardan korunması gerekir kanaatindeyim."

OKULA MORAL ZİYARETİ..
AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın proje yarışmasında ilk kez aynı anda iki projesi ödüllendirilen okul unvanını alan Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın meslek liseleri arasında düzenlediği proje tabanlı beceri yarışmasında Alko-Kontak projesi Türkiye ikincisi, Can Nefes adlı projesi de Türkiye üçüncüsü olan Malatya Şehit Kemal Özalper Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ni ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili İhsan Koca, öğrencilere hediyeler verdi.

Yarışmanın yapıldığı gün Malatya'da bulunması nedeniyle Ankara'daki törene katılamamaktan dolayı üzüntülü olduklarını ancak alınan sonuçtan dolayı mutlu olduklarını ifade eden İhsan Koca, öğrencilere birer kalem hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız