SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamu Yararı Yok.. Red!."

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:45:21
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığındaki ilk toplantının gündemine, konut alanından turistik tesis alanına dönüşen parsel, İnönü Stadı'nın Yeni Malatyaspor’a yıllık 3 bin lira karşılığında 1 yıllığına tahsisi ileSpor ve Yaşam Merkezinin açık spor alanlarının yapımı ve işletilmesi karşılığında tahsisi gibi konular damgasını vurdu. 

Gündem dışı verilen maddelerin tek tek okunarak gündeme alınmasından sonra gündem maddelerine geçildi. 

Kadın Dostu Kentler Projesi Kapsamında Kadın Erkek Eşitliği Komisyonuna başkanlığa Meltem Kavuk ve üyeliklere; Günnur Tabel, Hilal Acı, Şahin Özer, Ramazan Özcan, Mehmet Reşat Güzel, Eyüp Özpolat ile Ferat Dalaman seçildiler. 

İnönü Stadyumu'nun 2014-2015 futbol sezonu Yeni Malatyaspor’a  yıllık 3 bin lira karşılığında 1 yıllığına tahsisi kararlaştırıldı. 

İtfaiye Daire Başkanlığının Görev ve Çalışma yönetmeliği komisyona havale edilirken, Kültür ve Sosyal İşler Başkanlığının Görev ve Çalışma yönetmeliği ile bazı maktu vergi ve harç tarifeleri ve isteğe bağlı olarak ifade edilecek her türlü hizmet ile ilgili ücret tarife raporları da kabul edildi. Toplu taşıma hizmetlerine ait otobüs ve hatların MOTAŞ tarafından işletilmesi ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek onaylandı. 

MOTAŞ'A TAHSİSE RED

İkisi Sivas Caddesi ve biri de İnönü Caddesinde bulunan 3 adet otoparkın MOTAŞ’a tahsisi talebi kamu yararı olmadığı gerekçesiyle kabul edilmedi. 

Diğer yandan, tamamlama aşamasına gelen Şeker Fabrikası arazisindeki Yaşam ve Spor Merkezi alanında yer alan açık spor tesisleri işletilmesi Malatya Tenis ve Dağcılık Derneği'ne tahsisi kabul edildi. 

AVM İMAR PLANI VE MANİA PLANI'NA 4. ERTELEME

Geçtiğimiz 3 meclis toplantısında karar verilemeyen ve ertelenen, aralarında AVM’ninde bulunduğu 129 dönümlük alan için talep edilen imar planı tadilatı ile Hava Alayı çevresi mania planı, inceleme ve görüşmelerin devam ettiği gerekçeleriyle 4 kez ertelendi. 

Mevcut imar planında konut+ticaret alanı olan eski köy garajı yanındaki parsel için cins değişikliğini (turistik tesis) oy çokluğu ile kabul etti. Gündemdeki maddelerden bazıları ertelenirken, gündem dışı verilerek gündeme alınan maddelerin ilgili komisyonlara havalesi ve 2. oturumun 16 Eylül Salı Günü yapılması kararlaştırıldıktan sonra oturum sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız