SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kamulaştırma ve Yıkım İşi Uzattı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:47:41
'Kamulaştırma ve Yıkım İşi Uzattı'
A- A+ PAYLAŞ
Abdulgaffar ve Şeyhbayram mahallelerinde süren çalışmaları inceleyen Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Hasanbey Caddesi üzerinde bazı evlerin yolda kalmasından dolayı kamulaştırma ve yıkım çalışmalarına bağlı olarak buradaki çalışmalarımız biraz daha uzadı. " diye konuştu. 
 
Şeyhbayram Mahallesi Muhtarı Yusuf Polat incelemeler sırasında yaptığı konuşmada,  “Malatya genelinde çok büyük çalışmalar yapılmakta. Bu çalışmalar sırasında bazı sıkıntılar olabilir, bu normaldir. Bu sıkıntılara katlanmamız gerekiyor. Buradaki çalışmalar sadece kaldırım çalışması değil, öncelikle alt yapı çalışmaları tamamlanıp, ardından kaldırım yapılıyor. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi. Abdulgaffar Mahallesi Muhtarı Hüseyin Özcan’da yapılan hizmetlerden dolayı Belediye BaşkanıAhmet Çakır’a teşekkür etti.
 
Başkan Çakır ise konuşmasında, "Geçen yıl başlatmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Cengiz Topel ve Hasanbey Caddelerinin belli bir bölümündeki çalışmalar tamamlanmıştı. Şu anda Hasanbey Caddesi ile Fahri Kayahan caddesini birbirine bağlayacak olan bölümde çalışmalarımız devam ediyor. Hasanbey Caddesi üzerinde bazı evlerin yolda kalmasından dolayı kamulaştırma ve yıkım çalışmalarına bağlı olarak buradaki çalışmalarımız biraz daha uzadı. Ayrıca Hasanbey Caddesinde alt yapıyı tamamen yeniledik. Bu bölgemizi geliştirmek, kalkınmasını sağlamak ve değerlenmesini istiyorsak çalışmalarımızı imara uygun bir şekilde yapmamız gerekiyor. Çalışmalarımızı göstermelik olarak yapamayız. Yapmış olduğumuz çalışmaları cadde ve  sokaklarımızın mevcut halini dikkate alarak yapmış olsak daha kısa sürede çalışmalarımızı tamamlamış oluruz. Ancak bu göz boyama olur. Doğru olan imara uygun çalışmaların yapılmasıdır. Devam eden çalışmalar bittikten sonra bu bölgemiz gelişmesini de tamamlayacak ve sorunları da ortadan kalkmış olacak. Hasanbey caddesi üzerinde kamulaştırma sonucunda 10 evin yıkımı yapıldı. Kamulaştırma sonrası yıkımı gerçekleştirilen evlerin enkaz bedeli hak sahiplerine ödendi." ifadelerini kullandı. 
 
Çakır, yolların  asfaltlanması çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Bu bölgemizde yaklaşık 3 km yeni yol açma çalışması gerçekleştirildi. Açılan bu yolların asfaltı ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır. Şehir genelinde başlattığımız değişim, dönüşüm ve yenileme çalışmaları kapsamında bu bölgemizde de dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam etmektedir. Yeni yollar ile birlikte bu bölgelerimizde dönüşüm daha da hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu bölgemizin herhangi bir sorunu kalmadı.Şu anda ekiplerimiz tarafından finişer ile asfaltlaması yapılmaktadır. Asfaltlama çalışmalarını birkaç gün içerisinde tamamlamış olacağız. Amacımız şehrimizi gelişen,değişen ve modern bir hale getirmektir ” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız