SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamunun Parasıyla Keyfi Gezi!

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:59:13
Kamunun Parasıyla Keyfi Gezi!
A- A+ PAYLAŞ

Fiili varlığı birkaç ay sonra bitecek olan Malatya İl Genel Meclisi üyelerinin Mayıs ayında Karadeniz'e yaptığı gezi için 30 bin TL para ayrıldığı belirtilirken, tarihe karışacak olan meclisin üyelerinin kamunun parasıyla yaptıkları bu gezinin gerekliliği tartışma konusu oldu.

Malatya İl Genel Meclisi üyelerinin "inceleme ve fikir alışverişinde bulunma" gerekçesiyle Karadeniz bölgesindeki Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan gezisi için İl Özel İdaresi bütçesinden ayrılan  30 bin TL ödenekle gerçekleştirildiği bildirildi.

İl Encümeni'nin bu konudaki kararı kayıtlara “İl Genel Meclis Üyelerimiz ve beraberindeki heyetin Samsun, Trabzon, Rize ve Artvin İllerindeki İl Genel Meclis çalışmalarını yerinde incelemek ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bahse konu İllere çalışma ziyareti yapılması planlanmıştır. Bahse konulu faaliyetin gerçekleştirilebilmesi için ihtiyaç duyulan 30 bin TL ödeneğin İl Özel İdaresi 2013 mali yılı bütçesinin “Yedek Ödenek” kaleminden Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünün “Hizmet Alımları” harcama kalemine aktarılmasına, bu yolda gereği yapılmak üzere evrakın İl Özel İdaresine tevdiine katılanların oybirliği ile karar verildi.” açıklamasıyla geçti.

KAMU KESESİNDEN "KEYFİ" GEZİ!.

Bilindiği gibi, Malatya'nın büyükşehir statüsüne kavuşması ve bu statünün Mart 2014'te yapılacak olan yerel seçimlerde yürürlüğe girmesiyle birlikte, "İl Genel Meclisleri" tarihe karışacak. Bu meclisin yerine, yerel seçimlerde "Büyükşehir Belediye Meclisi" oluşacak.

Görev yapacakları meclis 9 ay sonra ortadan kalkacak olan ve dolayısıyla İl Genel Meclisi üyeliği sıfatları da bu seçimle sona erecek olan Malatya İl Genel Meclisi'nin üyelerinin, kamunun 30 bin TL'lik kaynağıyla yaptıkları Karadeniz gezisinin, "inceleme ve fikir alışverişinde bulunmak üzere bir çalışma ziyareti" olmadığı, keyfi bir gezi olmaktan öte bir anlamının bulunmadığı, olsa olsa meclis üyelerinin kendi kendilerine düzenledikleri bir "veda programı" olduğu değerlendiriliyor. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız