SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kamuoyuyla Paylaşılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da eğitim problemleri ve çözüm arayışları toplantısında, eğitim öğretim düzeyinin yükseltilmesi için yapılması gerekenler ele alındı. 

Kent Konseyi Eğitim Öğretim Gurubu 3.Eğitim İstişare Toplantısı Kent Konseyi Fethi Gemuhluoğlu Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya Eğitim Öğretim Grubu Temsilcisi Mehmet Andiç, yöneticiler, çok sayıda STK temsilcisi, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda, Malatya`da eğitim öğretimdeki sıkıntıların tespiti, bu sıkıntıların giderilmesi için katkılar sağlanması ve eğitim öğretim düzeyinin yükseltilmesi amaçlanarak istişareler gerçekleştirildi.

Katılımcıların sorunların tespiti ve çözüm önerileri adına şu konular üzerinde çalışmalar yapılması kararlaştırıldı:

"Başarının temel aktörü olan öğretmenin toplumsal saygınlığının tekrar kazandırılması, öğretmen mesleğinin hakkının verilmesi ve öğretmenliğin öneminin bilinmesi adına herkesin sorumluluk sahibi olmaya davet edilmesi.

Öğretmenlerde yaptıkları işin önemi adına bir farkındalık oluşturulması.

Okul yönetimlerince okulun iş ve işleyiş karalarında öğretmenin aktif katılımının sağlanması ve öğretmen bakış açısının dikkate alınması.

Öğretmene yakışır mekanlarda öğretmenin mesleki yeniliklerini takip edebilmesi için yetkili kurumlarca bu amaca yönelik zümre çalışması, seminer vb. faaliyetlerin düzenli olarak yapılması.

Başarılı ve çalışkan öğretmenlerin başarılarının devamı ve diğer eğitimcilere örnek olunması adına ödüllendirmelerin yapılması.

Akademik başarıda öğrencilerin hayal güçlerinin önemli bir faktör olduğu düşünülerek il genelinde özellikle 11. Sınıf öğrencilerine üniversite ile işbirliği yapılarak üniversite kampusunda nitelikli zaman geçirilmesi sağlanması.

Bütün lise okullarında üniversite akademisyenleriyle okul türlerine göre okullarda öğrencilerle kariyer günlerinin yapılması.

Malatya’da yaşayan veya Malatyalı yazarların okullara davet edilerek öğrencilerle buluşturulması.

Eğitimsiz bir öğretimin düşünülemeyeceği ve anlamlı olunamayacağı ve bu amaçla Malatya Valiliğimizce yapılmış olan Malatya Değerler Eğitimi Projesi’nin (MADEP) daha aktif bir hale getirilip bu projede alınmış olan karaların etkin bir şekilde bütün okullarda uygulanması.

Ulusal ve yerel TV kanallarında yayınlanmakta olan okul dizileri öğrenciler üzerinde ciddi bir tahribata ve kültürel yozlaşmaya sebep olmaktadır. Bu tahribatın en aza indirgenmesi için eğitim yöneticilerinin ve okul müdürlerinin bu konuda öğrencileri ve velileri bilgilendirmesi.

İlimizde bulunan özelliklede okulların çevresinde bulunan internet kafelerin işletmenleriyle diyalog halinde bulunmak ve yetkili kurumlarca bu internet kafelerin denetimlerinin sıklıkla yapılması.

Malatya okuyor projesi Malatya’da okuma alanında bir çığır açmıştır. Bu projenin daha kalıcı ve etkili uygulanabilmesi için herkesin duyarlı olması, okumaların faydalı ve bilinçli yapılması ve okuma kültürünün kalıcı olabilmesi için ders dışı egzersiz çalışma faaliyetleri arasına kitap okumanın alınarak mevzuatta gerekli düzenlemenin yapılması.

Malatya Belediyesinin semt konaklarında verilen sanat ve okuma eğitiminin Malatya’nın eğitimine vermiş olduğu katkı herkesçe aşikardır. Ortaokul öğrencilerine verilen SBS ye hazırlık ve okul derslerine takviye kurslarının lise öğrencileri içinde planlanması ve en kısa zamanda uygulanması.

Okullarda yapılan eğitim uygulamalarına okul aile birliklerinin aktif katılımlarının sağlanması.

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde merkezi sistemle yapılan sınavların son beş yıllık verilerinin alınarak bu veriler üzerinde değerlendirmelerin yapılması ve kamuoyuyla paylaşılması. Bu konuda STK, eğitim dernekleri, okul yöneticileri, okul aile birlikleri ve öğretmenlerle değerlendirme toplantılarının yapılması başarı ve başarısızlık faktörlerinin belirlenmesi.

Merkezi sınavlarda başarılı olan illerin ziyaret edilerek başarıdaki bilgi birikimlerinden ve tecrübelerinden istifade edilmesi.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız