SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kamuya Ait Yola Engel!

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Park Alışveriş Merkezi'nin önünde ve yanlarında bulunan "kamuya ait" yolun, özel mülk gibi kullanılması, dubalarla trafiğe kapalı tutulması tepkilere yolaçıyor.
 
Vali Ulvi Saran'ın da sıkça ziyaret ettiği ve makam otosunun parkedildiği AVM'nin önündeki yol, kamuya ait alan olmasına karşın, burada görevli güvenlikçilerce dubalarla kapatılıp, geçişe yasaklanıyor. Yolun AVM'ye değil kamuya ait olduğu, güvenlikçilerin müdahale ve engellemelerinin yasa dışı olduğu belirtilirken, Valinin makam otosunun sık sık "kapatılan" bu alanda park halinde görülmesi, insanları şaşırtıyor.
 
Bu arada, AVM ile aynı grubun yaptırmakta olduğu Otel inşaatı arasında, yine kamunun kullanımı için belediyeye terkedilmiş olan, İnönü Caddesi ile Çevreyolu'nu bağlayan yolun da, özel mülk gibi kullanılması eleştiriliyor. İnönü Caddesi ile Çevreyolu bağlantısını sağlayan kamuya açık yol olmasına rağmen, Polisevi'nden Yeni Belediye binasına doğru gidiş yönünde, bu tali yolun sadece AVM'ye ait olduğu izlenimini uyandıran "Malatya Park AVM" ile "Giriş" yazan levhaların da, aslında bu yolun iki önemli ulaşım arteri arasında bağlantıyı sağlayan yol olduğunun anlaşılmasını engelliyor. Yine AVM ile Belediye binası arasındaki yolun da kent trafik ağına dahil olduğuna ilişkin İnönü Caddesi tarafından herhangi bir levha olmaması dikkat çekiyor.
 
Daha önce AVM'nin önündeki kamuya ait yeşil alanla ilgili de kısıtlamalar koymaya çalışan AVM yönetimi, bu durumun şikayet ve haber konusu olması üzerine belediyece uyarılınca, bundan vazgeçmişti.
 
Dubalarla kapatılan AVM önündeki yolun trafiğe açık tutularak, herhangi bir engellemeye izin verilmemesi istenirken, İnönü Caddesi ile Çevreyolu'nu birbirine bağlayan 25 metre genişliğindeki yol ile 15 metre genişliğindeki yolun, yine kent ulaşım ağına dahil olduğuna ilişkin levhalandırma yapılması gerektiği kaydediliyor.
 
NOT: Krokinin olduğu fotoğrafta, dubalarla kapatılan 12 metre genişliğindeki yol ile otel inşaatı - AVM arasındaki 25 metre genişliğindeki  yol ve  Belediye-AVM arasında bulunan 15 metre genişliğindeki yolunda kamuya ait yol olduğu açıkça görülüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız