SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Bağışçısı Memureye Madalya

0
Güncellendi - 2018-02-03 18:51:44
Kan Bağışçısı Memureye Madalya
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılayı Malatya Şubesi, onuncu kan bağışını yapan memureyi bronz madalyayla ödüllendirdi.

Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın, bağışçı Seda Yıldırım'ı görev yaptığı Malatya Vakıflar Bölge Müdürlüğünde ziyaret etti.

Yalçın, burada yaptığı açıklamada, kan bağışçısı Yıldırım'ın 10 kez kan bağışında bulunduğunu, bundan dolayı bronz madalya ve berat belgesi almaya hak kazandığını belirtti.

Toplumda kan bağışında erkeklerin daha fazla istekli olduğuna işaret eden Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu yıl kadın bağışçıya madalya vermek bizim için hayırlı bir başlangıç oldu. Diğer kadınlara da örnek olacağını düşünüyoruz. Madalya takdimlerimizde çoğunlukla erkek bağışçıları görüyoruz. Bağışçımız yaptığı 10 kan bağışıyla aslında 30 kişiye hayat vermiş oldu."

Yalçın, daha sonra Seda Yıldırım'a teşekkür ederek, bronz madalya ve berat belgesini takdim etti.

- Hemcinslerine çağrı yaptı 

Yıldırım da Türk Kızılayı'na teşekkür ederek, şunları söyledi:

"İsteyerek, severek, bir beklenti içine girmeden kan bağışında bulundum. Bayanlarda şöyle bir yanlış düşünce var, 'kan bağışlarsak kilo alırız, iştah açılırmış' diye. Ben de hiç öyle bir şey olmadı. 7 yıldır kan bağışlıyorum, hiç kilo almadım, aynı kilodayım. Aksine sıhhat buluyorum. Kadınlar ban bağışının kilo aldırdığını düşünmesinler, kan bağışlasınlar, manevi huzuru çok başka."

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Asilkentli (6 yıl önce)
    Siz ve sizin gibilerle iftahar ediyoruz. Rabbim sayinizi artırsın .Anadolu'nun asıl kadınları bize bu gururu yaşattığınız için minnettarız. İnşallah bu sagduyunuz cümle toplumlara sirayet eder.
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)
    2018 yılının ilk madalyası olması, aynı zamanda hanımefendilerin madalya alması noktasında erkeklerin gerisinde kalıyor olması sebebi ile toplumda farkındalık yaratmak amacı ile bu ziyareti gerçekleştirdik. Tabi ki tüm bağışçılarımızı tek tek ziyaret etmek isteriz ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Gerçek kimliğinizi paylaşmadığınızdan size ulaşmamız mümkün gözükmüyor. Ancak tarafımızla irtibata geçerseniz bir kahvenizi içmeyi arzular bugüne kadar kurtardığınız hayatlar içinde ayrıca teşekkür ederiz. Av.M. Umut YALÇIN (bilgi@umutyalcin.av.tr)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kan bağışçısı (6 yıl önce)
    Ben de 15 defaya yakın kan verdim. Bu belgeleri vermek için beni Kızılay binasına çağırdılar. Kimse çalıştığım yere gelmedi. Bizim başımız kel mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Gitseydin incilerin mi dökülürdü
    0
    0
    Yanıtla
  • 13 KERE BAĞIŞ YAPTIM SAĞOLSUNLAR HOŞ GÖRDÜLER BRONZ MADALYA VERDİLER KENDİMLE GURUR DUYDUM YAPTIĞIM EN DOĞRU İŞ OLDUĞU İÇİN. AMA VERMESELER DE ÖNEMİ YOK KAN VERDİKTEN SONRAKİ HUZUR HERŞEYE DEĞER. HELE HELE KAN BAĞIŞI YERİNE ULAŞINCA
    0
    0
    Yanıtla
  • Av.M. Umut YALÇIN (6 yıl önce)MURAT GÜLEZ isimli kullanıcı yorumuna
    Sayın Murat Gülez; sizin yapmış olduğunuz bağışların karşısında bizim vereceğimiz madalya emin olun pek bir değersiz. Bizim yaptığımız sadece sizin gerçekleştirdiğiniz bu hayırlı bağış konusunda minik de olsa bir teşekkür edebilmek. Bugüne kadar vermiş olduğunuz kan bağışı sebebi ile ihtiyaç sahipleri adına minnettarlığımızı buradan tekrar dile getirmek ve teşekkür etmek isterim. İyiki varsınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demek ki sen haber değeri taşımıyorsun . yine de kıskançlık yapma bir gün sana da gelirler.
    0
    0
    Yanıtla