SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kan Bağışı Düştü'

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Malatya Şubesi'nde görevli Dr. Osman Özgül, domuz gribi salgınının kan bağışını düşürdüğünü, aşı olanların ise bundan bir gün sonra bağış yapabileceklerini bildirdi.

Özgül, şunları söyledi:

"Türk Kızılay’ının Sağlık Bakanlığı ile beraber yürütmekte olduğu Gönüllü Kan Bağışı Projesi kapsamında ilimizde de kan bağışı çalışmalarına devam edilmektedir. Gönüllü kan bağışçılarımızdan bugün itibariyle yaklaşık 11.000 ünite kan bağışı yapılmıştır. Geçtiğimiz yıl alınan kan bağışı sayısı yılın bitmesine bir ay kala aşılarak kan bağışı toplama ve dağıtım kapasitemizde ilerlemeler sağlanmıştır.

Bütün bu güzel gelişmelere rağmen H1N1 grip (domuz gribi) salgını kan bağışında önemli düşüşlere sebep olmaktadır. Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız gribal enfeksiyon (H1N1 pandemik gribi, mevsimsel grip) şüpheleri varsa kan bağışını 15 gün ertelemelerini, grip aşısı oldukları dönemlerde ise ertesi günden itibaren kan bağışı yapmalarında bir sakınca olmadığını bilmelerini istemekteyiz. Vatandaşlarımızda "Kan bağışında bulunursam gribe yakanlanırım veya vücudumun bağışıklık sistemi olumsuz etkilenir" gibi kaydıları bulunmaktadır. Fakat kişilerin kan bağışında bulunması gribal enfeksiyona yakalanma riskini arttırmayacağını ve vücudun bağışıklık sistemine olumsuz yönde zarar vermeyeceğini bilmelerini istiyoruz.

Malatya Kızılay Kan Merkezi olarak Malatya halkında Kan Bağışı toplamakta sıkıntı çektiğimiz bu dönemde daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Mevcut hedeflerimize ulaşabilmek için günde 2 mobil ekip ve merkezimizde kan bağışı almaya devam etmekteyiz. Kan bağışının azaldığı bu günlerde kan bağışında bulunmak isteyen tüm vatandaşlarımızı kan merkezimize davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız