SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Bağışına Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:29:49
Kan Bağışına Destek
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclis İdaresi çalışanları Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Kan bağışında bulunan İl Genel Meclis çalışanları, kan vermenin manevi bir hazzının olduğunu ve aynı zamanda önemli bir insanlık görevi olduğunu ifade etti.

İnsan yaşamında en önemli unsurun kan olduğunu işaret eden İl Genel Meclis Salonu Sorumlusu Şenol Karaduman, insanın hayatını idame ettirmesinin damarlarındaki kan ile mümkün olabileceğini dile getirerek, kan vermenin sadece Türkiye insanı için değil, bütün dünya insanı için önem arz ettiğini kaydetti.

İnsana yapılan yatırımın hiçbir şeyle eş değer olamayacağını vurgulayan Şenol Karaduman, verdikleri kanların hayat kurtarır düşüncesiyle böyle bir katkıda bulunduklarını bildirip, herkesin Kızılay'a yardımcı olması gerektiğini ifade etti.

İnsan sağlığı açısından kan vermenin çok faydalı olduğuna da değinen Malatya Kızılay Kan Bağış Merkezi Doktoru Dr Hakan Yılmaz, “Malatya Kızılay Kan Bağış Merkezi’nin 2014 yılındaki hedefi 28 bin ünite kan bağışıdır. İlimizdeki hastalarımızın kan ihtiyaçlarını karşılaya bilmek için özellikle halkımızın daha fazla duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Yılmaz, “Kan İhtiyacı olduğunda hastalarımıza anında cevap vere bilmek için stoklarımızın daima güçlü olması gerekir bununda ancak düzenli kan bağışı ile sağlana bilir. Kan vermek kalp ve beyin hastalıklarının riskini azaltıyor ayrıca kanın yenilenmesini sağlıyor. Türk insanı inançları gereği kan vermeyi seven bir kimliğe sahiptir” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız