SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Bağışına Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:31
Kan Bağışına Destek
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Eğitimci Bayanlar Derneği (MEBDER) üyeleri, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde kan bağışında bulundu. 

Eğitimciler, Özalper Mahallesi'nde dernek merkezinde hazırlanan birimde kan bağışında bulundu.

MABDER Başkanı Seza Ersoy, hayat kurtarmak, hayatta kalmak için her zaman kana ihtiyaç olduğunu belirtti. “Bir gün bize de kan lazım olabilir. Dernek olarak kan bağışı kampanyasına katkıda bulunmak istedik. Türk Kızılayı’nın da yardımıyla organizasyon düzenledik. Zaten eğitimciler bu konuda duyarlılar. Bu sosyal duyarlılığının her sene artarak devam edeceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Dernek olarak yaklaşık 11 ay önce kurulduklarını anımsatan Ersoy, sosyal aktivitelerle üyeler arasında dayanışmayı artırmayı, eğitimcilerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

Kızılay Kan Merkezi görevlilerinden Dr. Tankut Sertaç Özcan ise, merkez olarak günde 3 ekiple kan bağışlarını aldıklarını bildirdi. Kanın insan eliyle üretilemeyen bir ilaç olduğu için büyük önem taşıdığını vurgulayan Dr. Özcan, “Kan insanların hayatını kurtaran bir ilaçtır. Tek kaynağı insandır ve kan bağışçılarıdır. Kan sürekli gerekli olan bir ihtiyaçtır. Bizim depolarımızda hazır olarak bulunması gereken bir tıbbi ihtiyaçtır. Kan bağışında bulunmayı bir insanlık görevi olarak görüyoruz. Çünkü bir ünite kan 3 can kurtarabiliyor” diye konuştu.

Dr. Özcan, Türkiye’nin kan ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını aralıksız sürdüren Türk Kızılayı’nın 16. Bölge Kan Merkezi’nin Malatya’da kurulduğunu hatırlattı. Merkezin Malatya ile Elazığ illerine hizmet verdiğini söyleyen Özcan, bölge merkezinin burada kurulmasında Malatya’da kan bağışı oranının yüksek olmasının etkili olduğunu ifade etti. Bölge Kan Merkezi’nin Malatya’da kurulu olmasının kent insanına sağlık açısından avantajlar sunacağını söyleyen Özcan, Malatyalı hastaların kan ihtiyaçlarını daha hızlı karşılayabileceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız