SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Bağışına Destek

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:22:48
Kan Bağışına Destek
A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Darende Şube Başkanlığı ve Malatya Kan Merkezi işbirliğiyle koordine edilen kan alma TIR’I Darende ilçesine geldi. Darende Kaymakamı Ali Türk, Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser ve Hakim Mesut Yazıcı kan bağışında bulundular. 

İlk kanı veren Darende Kaymakamı Ali Türk, “Kızılay Kan TIR’ı şifa dağıtmaya devam ediyor. Vatandaşlarımız bazı yanlış bilgilere inanıyor olabilirler, ‘Acaba bulaşıcı bir hastalık geçer mi veya kan verirsem kansız kalır mıyım?’ gibi. Bu yanlış bilgileri bir tarafa bırakmak gerekiyor. Kan versinler hem kendileri şifa bulsunlar hem de şifa dağıtsınlar. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser de, “İnsanlığa en büyük hizmetlerden birisi kan bağışıdır. Kan, insan hayatı için çok önemlidir. Kan kaybından ölümlerin sayısı oldukça yüksek, kazalarda, afetlerde kan bağışının ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Onun için kan bağışında bulunmak ve herkesi teşvik etmek gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kanın herkes için bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Hakim Mesut Yazıcı, “Şu an verdiğimiz kan emanet kan olabilir, herkesin de bu açıdan bakması lazım. Bugün verdiğimiz kana bizim de ihtiyacımız olabilir. Bugün kan bekleyen birçok hastanın hayatını kurtarmış olacağız, bu duyarlılıklar kan vermek gerekiyor” diye konuştu.

Darende ilçesinin her zaman kan bağışı noktasında büyük destek verdiğini kaydeden Darende Kızılay Şube Başkanı Mustafa Kızmaz, "Bir Kan Üç Can" kampanyasının devam ettiğini ve desteğin her geçen gün arttığını dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız