SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Bağışında Bulundular

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:58:23
Kan Bağışında Bulundular
A- A+ PAYLAŞ

Türk Kızılay’ının Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ailesinde vericisi olmayan kan kanseri hastaları için umut olacak Türkkök Projesi kapsamında Ortak Değerler Malatya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Türk Kızılay’ı Malatya Şubesi’ne kan bağışında bulundular. 

İlk konuşmayı Türk Kızılay’ı Malatya Şube Başkanı Avukat Umut Yalçın yaptı. Başkan Yalçın, Ortak Değerler Malatya Derneği’nin yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile Turgut Özal Tıp Merkezi’nden Kemik İliği Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Ali Erkurt’a teşekkür ederek, bu tip bağışların toplumsal bilinci arttırma bakımdan çok önemli olduğunu ifade etti.

Projenin amacından bahsederek amaçlarının kemik iliği bağışıklı sistemini Türkiye’ye kazandırmak olduğunu kaydeden Doç Dr. Erkurt, “Bu projenin amacı kemik iliği bağışıklık sistemini Türkiye’ye kazandırmaktır. Biz kemik iliği nakli yapan doktorlar olarak her hastamıza kemik iliği nakli yapmak için donör bulamıyoruz. Bir lösemi hastasına ancak 3’de bir olarak kardeşlerinden donör bulabiliyoruz. Geri kalan 3’de 2’sine donör bulamıyoruz ve kemik iliği nakli yapmakta zorlanıyoruz. Kan kanseri gibi hastalığı tam olarak ortadan kaldıracak tek yöntem kemik iliği naklidir. Kemik iliği naklini de yapabilmek için uygun donör bulmamız lazım. Türkiye’de kemik iliği nakli bağışçısı yaklaşık 40 bin civarında. Türkiye’deki bütün kan kanseri hastalarına ve kemik iliği nakli hastalarına uygun donör bulmak için bu sayının 500 bin olması gerekmektedir. Eğer bu sayı 500 bin olursa her hastaya Türkiye’den uygun donör bulabileceğiz. İşte bu kampanyaların amacı farkındalık uyandırmak ve insanlarımızın kemik iliği bağışçılığı hususunda yönlendirmek. Kemik iliği bağışçılığı kolay bir şey” dedi.

Ortak Değerler Malatya Derneği Başkanı Ergün Kılıç ise, “İnsanların ellerini vicdanlarına koymaları gerekiyor. Ortak Değer Malatya Derneği olarak bu tarz sosyal projelere kayıtsız kalamazdık. Bundan sonra da gerek sağlık gerek sosyal alandaki tüm projelerde inşallah çalışmalar yapmayı hedefliyoruz. Bu çalışmayı yaparken emeği geçen insanların hepsine hocamıza, Umut Bey’e, Ticaret ve Sanayi Odamıza çok teşekkür ediyorum. Tüm halkımızı da bu tarz sosyal projelere ellerini vicdanlarına koyarak kayıtsız kalmamalarını temenni ediyorum” sözlerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız