SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Davalılardı, Barıştırıldılar..

A- A+ PAYLAŞ

Kadın kaymakamın görev yaptığı Doğanyol ilçesinde kan davalı iki aile, Vali Osman Derya Kadıoğlu ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın da katıldığı yemekte barıştırıldılar..

Ayyıldız ve Eraslan aileleri arasındaki husumet, Malatya'nın Doğanyol İlçesi Gökçe Beldesi Belediye Başkanı Muhuttin Tuhan'ın bahçesinde düzenlenen yemek ve barış töreniyle son buldu. Barış törenine, Vali Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Doğanyol Kaymakamı Nilüfer Canat Sürekli, Pütürge Kaymakamı Mitat Gözen, Doğanyol Belediye Başkanı Recep Gülbey, Gökçe Belediye Başkanı Muhuttin Tuhan, Ayyıldız ve Eraslan aileleri katıldı.

Vali Osman Derya Kadıoğlu törende yaptığı konuşmada, kan davasının ne insanlığa, ne de İslamiyet'e uyduğunu ifade ederek, "Bunun adı sadece cahilliktir. Sizler önemli bir adım attınız. Tebrik ederim. Öldürme sadece vatan savunmasında geçerlidir. Bunun dışındakiler insanlık dışıdır" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise husumetin değil, böyle davranışın esas erlik olduğunu belirterek, 2 aileyi de bu davranışlarından dolayı kutladı.

2 ailenin barışmasında önemli etken olan Gökçe Belediye Başkanı Muhuttin Tuhan ise beldelerindeki ailelerin aralarındaki husumetin böylelikle sona ereceğini belirterek, "Bugün burada toplandık, önemli bir konuyu çözümledik. Geçmişe sünger çekip, bu mutlu günün devam ettirilmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Vali Kadıoğlu, Ayyıldız ve Eraslan ailelerinin birbirlerine kirve olmalarını talep ederek, bu törene iştirak etme sözünü verdi.

Daha sonra verilen yemekle barış töreni sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız