SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Davasına Son Verdiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:31:12
Kan Davasına Son Verdiler
A- A+ PAYLAŞ
Malatya’nın Yaygın (Halikan) Beldesinde 15 yıl önce meydana gelen kavganın ardından Narman ve Seyrek aileleri arasında başlayan husumet  İstanbul'da düzenlenen barış yemeğiyle sona erdi. 
.
ÖNCE HER İKİ TARAFIN EVLERİ ZİYARET EDİLDİ
İki aile arasındaki kan davasının sona ermesi için kanaat önderleri araya girdi. Barışın tarafları, önce Seyrek aile büyüklerinden oluşan heyet, İstanbul-Esentepe’deki Narman ailelerinin evlerini ziyaret edip barış çayı içerek birbirlerine sarıldılar. Daha sonra Narman aile büyüklerinden oluşan heyet , İstanbul-Altınşehir’deki Seyrek ailesinin evlerini ziyaret edip, barış çayı içip, on beş yıl sonra biten kan davası için şükür duası okudular. 
 
HER İKİ AİLENİN FERTLERİ BİRARAYA GELDİ
15 yıldır devam eden husumet ve kan davası duyarlı kanaat önderlerinin ve Süleymaniye İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Subaşı'nın öncülüğünde İki ailenin mensupları İstanbul Esenler'deki Yaygın (Halikan)  dernek merkezinde barış yemeğinde bir araya getirildi ve yıllardır devam eden kan davası okunan Kur'an-ı Kerim'le son buldu.
 
HER İKİ AİLEYİ BİRBİRLERİYLE BARIŞTIRDIK
Süleymaniye İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Subaşı, "Bizim oralarda akrabalar arasında zaman, zaman bu tür olaylar yaşanıyor. Bazen şeytana uyulup böyle tatsız olaylar oluyor. Bundan böyle bu tür olayların yaşanmaması için Narman ve Seyrek ailelerini bir araya getirerek barışmalarını sağladık"dedi.
 
BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI VERDİLER
Barış yemeğine katılan Emniyet Baş Müfettişi Hasan Adak, Süleymaniye İşadamları Derneği Başkanı Mahmut Subaşı, Malatya Yaygın (Halikan) Belediye Başkanı İrfan Karataş, Malatya Erenler Belediye Başkanı İrfan Varol, İstanbul Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek Başkanı Yaşar Yaman, Türkücü Ali Özel, MASTÖB Esenler Şube Başkanı Fazıl Kılınç ve Diyarbakır Dernekler Platformu Başkanı Seyithan Kırmızı birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik mesajları verdiler.
 
BARIŞ YEMEĞİNE KİMLER KATILDI
Esenlerdeki Yaygın (Halikan)  Dernek merkezinde düzenlenen barış yemeğine ayrıca Halikan Beldesi Topluca (Gelipoli) muhtarı Haci Şahin, Pütürge Arıtoprak Köyü Dernek Başkanı  Yusuf Canbay,  Pütürge Kavaklıdere (Rıka) Köyü Dernek Başkanı Hasan Arıkbuğa, Türkücü Ali Özel ve çok sayıda Malatyalı iş adamı katıldı.
 
KÜRTÇE VE TÜRKÇE BARIŞ DUASI OKUNDU
Esenlerdeki  Yaygın (Halikan)  dernek merkezinde düzenlenen barış yemeğinin sonunda Muşlu Mılle Ömer Kürtçe, Şevkanlı Hoca Üzeyir Ceylan barış duası okudu.
 
Malatya Yaygın (Halikan)  Dernek Başkanı Yaşar Yaman, barışta emeği geçenlere ve  tüm katılanlara  teşekkür etti. Daha sonra dernekte  bulunan konuklara kayısı ve yemek ikramı yapıldı.
 
HABER-FOTO: Ferhat CANBEY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız