SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Davasında Çeçen Tetikçi

A- A+ PAYLAŞ

HABER: Mehmet Ali DEMİR-Vatan

2009 yılında kan davasına kurban giden Avni Ulutaş’ın, 6 kişilik Çeçen suikast timi tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı. Çeçenlerin, cinayet için hasım aileyle 100 bin dolara anlaştığı tespit edildi

MALATYA’nın Pötürge ilçesinde Göktürk ve Erşahin aileleri arasında 1998 yılında arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan gerginlik, yıllarca sürecek kan davasına dönüştü. 2010 yılına kadar devam eden 12 yıllık süreçte İstanbul ’da iki, Kahramanmaraş’ta bir ve Malatya ’da iki olmak üzere 5 cinayet işlendi. Cinayetlerde Göktürk ailesinden İsa Öktürk, Yusuf Göktürk ve Hüseyin Göktürk, Erşahin ailesinden de Avni Ulutaş ile şoför Özkan Ayyıldız hayatını kaybetti. Olaylarda Erşahin ailesinden 7 kişi de yaralandı. Göktürk ailesinden üç kişinin öldürülmesiyle ilgili görülen davada azmettirici olarak yargılanıp hakkında 18 yıl kesilmiş hapis cezası bulunan Ender Erşahin polis tarafından üç ay önce İstanbul’da yakalandı. 2009 yılında Erşahin’in damadı Avni Ulutaş’ın öldürülmesiyle ilgili çalışan cinayet dedektifleri olayda tetiği çekenlerin 6 kişilik Çeçen suikast timi olduğunu tespit etti.

ZANLILARLA OKEY
Çeçenler’in Ulutaş’ı öldürmeden önce yaptıkları takip güvenlik kameralarına takılırken; cinayette çifte silah kullandıkları ortaya çıktı. Tetiktiçilerin izini süren polis, Çeçenler’den biriyle bir internet sitesi üzerinde kadın nickiyle okey oynayarak bağlantı kurdu. Çeçenlerin Malatya’da Göktürk ailesini de ziyarete gitmesi üzerine harekete geçen polis olayla ilgili 11 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmada Çeçenlerin 100 bin TL karşılığında Göktürk ailesi tarafından tutulduğu öğrenildi. Tetiği çeken Edward T. (28) ile iş birlikçileri 5 Çeçen şüpheli ile Göktürk ailesinden Ahmet G.(30), Cinat A. (26), Sıtkı G. (30), Hasan G. (38) ve Gökhan G. (28) emniyette suçlamaları reddederek ifade vermedi. Tetikçi Edvard T.’nin Çeçenistan’da direnişçi olarak savaştığı, savaştan sonra İstanbul’a yerleştiği öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız