SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kan Grubunu Bileceğiz..'

A- A+ PAYLAŞ

İl genel meclisi kasım ayı ilk toplantısında İl Özel İdaresi genel Sekreterliğine iki ay önce atanan Genel Sekreter Sami Er konuk oldu. Genel sekreter Er; İl Özel İdaresi’nin işleyişi, geçtiğimiz günlerde kurum içinde yapılan atamalar ve önümüzdeki süreçte İl Özel İdare tarafından yapılması düşünülen projeler hakkında Meclis üyelerine bilgiler verdi.

Genel sekreter, Özel İdare binasının yetersizliğinden, bütçeye, kamu mallarının hoyratça kullanıldığına değindi. Genel sekreter Devlet personelinin görevini gerektiği gibi yapamadığını ima ederek, Özel İdare olarak yapmayı düşündükleri projeleri anlattı.

BÜTÇE ve ÖZEL İDARE HİZMET BİNASI
Genel Sekreter Er, “Beklediğimiz bütçe gelmedi. Kışa hazırlık konusunda, karla mücadelede kullanacağımız paramız yok. Bu anlamda ben borçlanmalıyız diye düşünüyorum.” dedi.

Er, ayrıca konuşmasında il özel idaresi binasının da kullanılamaz halde olduğunu vurgulayarak; “Geldiğimde ilk olarak hizmet binamızın yetersiz olduğunu gördüm. Eski yıkık dökük bir binada hiç kimse göre yapmak istemez. Güzel mekânlarda insanların performansı yükselir. Tabi bunları önümüzdeki dönemlerde işleyebiliriz ama yeni bir binaya ihtiyacımız var diye düşünüyorum.” dedi

KAMU MALLARI HOYRATÇA KULLANILIYOR
Türkiye’de kamu mallarının hoyratça kullanıldığını da söyleyen Sami Er, devletin işletmecilik yapmaması gerektiğini belirtti. Er işletmelerin devlete hiçbir katkısının olmadığını da ifade ederek, “ Türkiye’de kamu işletmelerinin devlete hiçbir katkısı yok zararları vardır. Çok yüksek giderleri var ve ayda 15-20 bin YTL giderleri olan işletmeleri var. Devletin malı diyerek işletmeler hoyratça kullanılıyor. Satışa dönüştürülmesinden yanayım ve bu anlamda paramızda gereksiz harcamalara gitmez.” diye konuştu.

YAPILAN HİZMETLER
Malatya’da 6217 Km’lik yol ağlarının olduğunu ve bunlar için sadece birer adet asfalt ve asfalt yama ekibinin olduğunu kaydeden Er, bu işlerin yetersiz ekiplerle yapıldığını ve bu ekiplerin yükselmesi gerektiğini de sözlerine ekledi. Er konuyla ilgili konuşmasında, “ Malatya’da 6217 km’lik bir yol ağımız var. Yeni beldelerin eklenmesiyle bu sayı daha da artacak. Ama bu yolların asfaltlanması için elimizde sadece bir asfalt ve bir de asfalt yama ekibi var. Bu çok yetersiz, alanımız çok geniş. Bu konuda ileriki günlerde çalışmalar yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca elemanlarımızla ilgili olarak nasıl daha hızlı ve daha iyi hizmet verebiliriz bu anlamda hizmet içi eğitim çalışmaları yapacağız.” dedi.

Gelen kaynakların da verimli şekilde harcanması gerektiğini söyleyen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, kaynakların kıymetini bilmeliyiz. Devletin sırtına ağırlık yapmamalıyız. Gelen kaynakları en iyi şekilde harcamalıyız"diye konuştu.

Er şöyle devam etti:

“Belediyelerle yaptığımız protokoller elimizi kolumuzu bağlıyor. Bazı belediyeler işlerini gerektiği yapamayınca bizleri çağırıyorlar, bu durumda bizlerin asli görevlerini aksatıyor. Yani faturası bize çıkıyor. Bizim işleyişimiz Belediyeler gibi değil. Belediye bakanı hem idarenin hem de yürütmenin başı. Belediye başkanlarının vizyon sahibi olması lazım. Bizim işleyişimiz çok farklı. İdare ayrı, yürütme ayrı, kararlar ayrı ayrı alınıyor.

Ayrıca Gelirlerimizi artırmamız gerekir. Nasıl ki belediyeler her yaptığı işlemden bedel alıyorsa bizlerde almalıyız. Bizler de Tehvid, ifraz, ruhsat gibi hizmetleri yapıyoruz. Bu hizmetlerin bedelini almamız ve gelirlerimizi artırmamız gerekir."

YENİ YAPILAN GÖREVLENDİRMELER
Genel sekreter, görevlendirmelerle ilgili olarak da yeni atanan şube müdürlerini meclis üyelerine tanıttı ve hepsinin konularında uzman olduğunu söyledi. Genel sekreter bu kadro ile çok güzel işler yapacaklarını da belirtti.

PROJELER
Genel sekreter son olarak Özel İdare olarak yapacakları ve yapmayı düşündükleri projeleri anlattı.

Er, “Halihazır haritamız yok, Özel İdare bünyesinde kurulan İmar Müdürlüğü aracılığıyla halihazır harita, araç takip sistemi ve Mücavir alan dışında kalan alanlarda hava uçuşları yaparak fotogronometrik haritaları yapmak istiyoruz. Ayrıca ismi var olan hiçbir işlevi olmayan Bilgi İşlem Şube müdürlüğünün içini doldurarak Malatya’nın genel envanterini çıkaracağız. Bu envanter sayesinde köyde yaşayan vatandaşların dahi kan gurubunu bileceğiz ve Araştırma-Geliştirme (ARGE) birimi oluşturacağız. Ankara, Adana, Elazığ gibi ana arterlerin güzergahında bulunan köylerimizin girişini görsel anlamda prestijli hale getirmeyi düşünüyoruz. Eğitim ve Sosyal İşler Şube Müdürlüğü aracılığıyla da yardımlar, krediler, aile ve çocuklara yönelik eğitici seminerler vermeyi düşünüyoruz. Ama bunların gerçekleşmesi bütçeye bağlı. Bütçemiz olduğunda bunun gibi daha nice projelerimiz var” diyerek konuşmasını bitirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız