SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kan Merkezi Tamam Gibi, Lojistik Merkez Sırada..

A- A+ PAYLAŞ

Kızılay Genel Başkanı Dr. Tekin Küçükali’nin, bir süre önce Malatya’ya ziyareti sırasında gündeme gelen, Cengiz Topel Caddesi’ndeki Köy Hizmetleri binasının tahsisi halinde, hemen kurulabileceği belirtilen Kızılay Kan Merkezi ile Kızılay Lojistik Merkezi konularında önemli ilerlemelerin sağlandığı bildirildi.

KIZILAY KAN MERKEZİ VALİLİK ARKASINDA..
Malatyaspor yöneticilerinden Dr. Hasan Hüseyin Şener’in de önemli katkılarının olduğu proje doğrultusunda; Kızılay Kan Merkezi için, Valilik binası arkasında bulunan Özel İdare’ye ait binanın, daha önce Açık Öğretim Fakültesi bürosu olarak kullanılan 2 katının tahsis edildiği ve bunun Kızılay yönetimince de uygun görüldüğü bildirildi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ile Kızılay genel merkez yönetimi arasındaki görüşmelerde; Valilik arkasındaki binanın en kısa sürede Kızılay Kan Merkezi olarak hizmete girmesi için tahsisi konusunda mutabakat sağlandığı, Valinin bu tahsisi kısa sürede gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği belirtildi.

İhtiyaç sahibi hastaların kan ihtiyacının karşılanması için çok önemli bir birim olarak görülen Kızılay Kan Merkezi’nin, Malatya’daki tüm hastanelerin kan ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede ve 24 saat süreyle hizmet verecek şekilde düşünüldüğü, en geç Nisan ayının ortalarına kadar devreye sokulmasının planlandığı öğrenildi.

Bu merkezde, ilk olarak 20 dolayında doktor ve hemşirenin istihdam edileceği haber alındı.

LOJİSTİK MERKEZ..
Kızılay’ın, Malatya’da kurmayı düşündüğü Lojistik Merkez için de, Vali Daşöz’ün önerileri ve Kızılay’ın onayı doğrultusunda, Cengiz Topel Caddesi’ndeki Köy Hizmetleri binasının bir katı ile yaklaşık 1.500 metrekarelik hangarının yanı sıra, bodrum katın bir bölümünün tahsisinin gündeme geldiği öğrenildi.

Bu yerin tahsisine ilişkin onayın, İl Genel Meclisi’nden çıkmasıyla birlikte, merkezin kurulması için çalışmalara başlanacağı bildirildi.

FOTO: Kızılay'a Kan Merkezi olarak tahsis edilmesi kararlaştırılan Valilik binası arkasındaki eski Açık Öğretim Fakültesi Bürosu'nun bulunduğu Özel İdare'ye ait bina..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız