SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kanada Bizi Sırtımızdan Bıçakladı"

0
Güncellendi - 2018-06-11 03:49:51
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump’ın üst düzey danışmanı Larry Kudlow, Kanada Başbakanıı Justin Trudeau’nun G7 zirvesinden sonra ABD hakkında yaptığı açıklamayı “Kanada bizi sırtımızdan bıçakladı” şeklinde yorumladı.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın üst düzey ekonomi danışmanı Larry Kudlow, Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, Donald Trump’ın erken ayrıldığı G7 zirvesinden sonra, ABD hakkında yaptığı ağır eleştirileri, “Kanada bizi sırtımızdan bıçakladı” şeklinde yorumladı. Trudeau’nun yaptığı konuşmada ABD ve Kanada arasında yaşanan gümrük krizi hakkında “Biz Kanadalılar kibar ve makul insanlarız ama itilip kakılacak değiliz” ifadelerini kullanıp ABD’nin tavrını eleştirmesi açık bir ihanet olarak değerlendirildi.

“Mevzu Kanada’nın itilip kakılması değil” 

Trump’ın Trudeau’nun açıklamasından sonra G7 zirvesi sonrasında hazırlanan ortak bildirgeyi imzalamamasını değerlendiren Kudlow, ABD’nin zirve boyunca başta Kanada olmak üzere tüm grup üyeleri ile iyi niyet çerçevesinde bir ilişki kurduğunu, Trump’ın Trudeau’nun açıklamasına kadar bildirgeyi imzalamamak gibi bir düşüncesinin olmadığını ifade etti. Trump’ın Zirve’den Kuzey Kore Lideri Kim jong-un ile gerçekleştireceği tarihi zirve için Singapur’a gitmek üzere ayrıldığını belirten Kudlow, Kanada Başbakanı’nın ve diğer G7 üyesi ülkelerinin asıl problemlerinin bu olduğunu ifade etti. “Mevzu Kanada’nın itilip kakılması değil” ifadelerini kullanan Kudlow, diğer ülkelerin de Trump’ı Kuzey Kore ile gerçekleştireceği zirve konusunda desteklemesi gerektiğini belirtti.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız