SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanal Kenarına Korkuluk

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:04:12
Kanal Kenarına Korkuluk
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da onlarca aracın uçtuğu Derme Sulama Kanalı’nın Beydağı bölgesindeki bölümüne DSİ tarafından korkuluk yaptırıldığı bildirildi. Yaptırılan korkulukların araçların kanala düşmesini engelleyecek sağlamlıkta olup olmadığı tartışılıyor. Ayrıca, yolun bazı bölümlerinde korkulukların üzerine monte edildiği zeminin yol seviyesinde olması nedeniyle kanala düşmeleri engelleyecek durumda olmadığı ifade ediliyor.

Beydağı, Yamaç, Cemal Gürsel Mahalleleri bölgesinde Derme Sulama Kanalı’na araçların uçmasıyla meydana gelen onlarca kazadan sonra DSİ, harekete geçebildi ve kanalın etrafına yeni korkuluklar koymaya başladı.

Derme Sulama Kanalı’nın etrafında daha önce boy olarak kısa ve dayanıklık konusunda ise yetersiz olan demir korkuluklar araçların çarpması sonucunda yerinde çıkıyor ve araçlar ise kanala uçuyordu. 

Yaklaşık 2 yıldan beri kazaların sık sık meydana geldiği Derme Sulama Kanalı’nın kenarları DSİ tarafından yeni korkuluklar ile kapatıldı. Ancak kanalın bazı noktalarında yapılan korkulukların monte edildiği zeminin, bazı bölümlerde fotoğraftaki gibi yoldan daha yüksekte olduğu, ama bazı bölümlerin yol seviyesinde kaldığı, bunun da fiziki bir engel oluşturmadığı ifade edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız