SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanal Taştı, Köyü Su Bastı

0
Güncellendi - 2016-09-30 17:10:12
Kanal Taştı, Köyü Su Bastı
A- A+ PAYLAŞ

Sulama kanalının taşması nedeniyle mahalleyi (köyü) su bastı. Besi ve evlerini su basan mahalleliler, ‘Halimiz ne olacak?’ diye isyan etti.

Yazıhan İlçesi’ne bağlı Bereketli Mahallesini, DSİ’ye ait olduğu kaydedilen sulama kanalının taşması sonucu su bastı. Kanalın bir bölümünde yıkılma meydana gelirken, mahalle dere yatağına döndü.

Kanaldan taşan suyun besi, ev ve tarım arazilerine zarar verdiği ileri süren mahalle sakinleri, ellerine kazma, kürek ve kova alarak kanaldan taşan suyun önünü kesmek için uğraştı.

Bazı mahallelilerin evlerini, bazılarının ise besi damlarını su basarken, Yazıhan Belediyesi ekipleri iş makineleriyle taşan suyun önünü kesti.

Taşan su, tarım arazilerini doldururken, mahalle içerisinden geçen asfaltta çökmeler meydana geldi. Mahalleliler, besilerini su basması nedeniyle hayvanlarını bahçeye çıkarttı.

Mahalle sakini Süleyman Yıldırım, taşan suyun ev ve besi damlarına zarar verdiğini belirterek, “Devlet Su İşlerine ait sulama kanalı patladı, bu şekilde hasar oluştu. Evler, besi damları, yoncalar, samanlar hep suyun altında kaldı” dedi.

Hacı Fidan ise kanala bakım yapılmadığını iddia ederek, “Köyümüz suyun içerisinde, sulama birlikleri seçim derdinde. Köyün tamamını su bastı. Sabah 08.00’dan beri su akıyor, ne buğday kaldı ne de samanımız” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, suyun kanalın seviyesinin üzerine çıkmasından dolayı taştığını ve bir bölümde yıkılma meydana geldiğini kaydetti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

taşkın1

taşkın3

taşkın4

taşkın5

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız