SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu Her Türlü Tehlikeye Açık!

0
Güncellendi - 2017-07-25 03:13:22
Kanalboyu Her Türlü Tehlikeye Açık!
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Kanalboyu'nın resmi adı Yunus Emre Caddesi olan 2. kısmında başlatılan çalışmalar kapsamında kaldırım, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmalarının uzun süre önce tamamlanmasına rağmen kanala araç ve yaya düşmesini engelleyebilecek korkuluk yapılmadığı gibi geçici de olsa emniyetli bir tedbir alınmadı.

Kanalboyunun Atatürk Anıtı ile Atatürk Spor Salonu arasında kalan 600 metrelik 2. kısımda kanalın genişletilmesi, ağaçlandırma, aydınlatma gibi çalışmalar haftalar önce tamamlanmasına rağmen, genişletilen kanal boyunca herhangi bir güvenlik önlemi alınmaması vatandaşların tepkisine yol açıyor.

Yine, Kanalboyu’nun 1. kısmında olduğu gibi, 2. kısmın da, önüne suyun havuzlaşması için set yapılması halinde, çevresinde hiçbir önlem bulunmayan yaklaşık 2 metre derinlikteki kanalın, buraya düşebilecek, devrilebilecek araçlarda bulunanlar için de, oluşan su derinliği yüzünden büyük tehlike oluşturacağı ifade ediliyor.

İnönü Stadı'na doğru derinliği artan kanalın yarattığı tehlike ile ilgili olarak daha önce basında yeralan haberler üzerine, belediyenin buraya aralarına naylon güvenlik şeridi bağlanmış aralıklı bariyerler yerleştirdiği, ancak göstermelik olan bu tedbirin de daha sonra kaldırıldığı belirtiliyor.

Asırlık ağaçların kesilmesiyle tümden çıplak kalan ve çalışmaların da yarım bırakıldığı Kanalboyunda vatandaşlar ve esnaf, belediyenin bir an önce tedbir almasını bekliyor.  Bölgedeki esnaflar, akşam saatlerinde kanalboyunca yürüyüş yapanların sık sık düşme tehlikesi yaşadığını belirterek “Çalışmalar büyük oranda bitmesine rağmen haftalardır böylece bekliyor. Bitirilmesi için belediye neyi bekliyor anlamış değiliz.  Kanal genişletildi. Araçlar ve yayalar rahatlıkla düşebilir. Ya burayı bitirsinler yada korkuluk yapsınlar” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • battalgazi44 (6 yıl önce)
    benim anlamadığım kanalboyunda geçen yıl ekim ayında çalışmalara başlandı. ağustosa geldik. 10 ay olmuş hala bitmedi. 1. kanalboyuda aynen neredeyse 1 yıl sürdü. toplasan 500 metre var, yok. 1 yılda millet koca tünel yapıp bitiriyor. altı üstü asfalt, elektirik direği ve korkuluk yapılacak. ramazan bayramından önce belediye açıklama yapmıştı bayrama yetişecek diye anlaşılan biz yanlış anlamışız kurban bayramı demiş belediye herhal.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilara keskin (6 yıl önce)
    Şuanda kanalboyundayım samsungun orada gelin beraber bakalım. Bitmek üzere neden böyle haberler yapıyorsunuz ki
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin Aslan (6 yıl önce)
    Ben burada şunu anladım, belediye ile alakalı ya da Ak Parti ile alakalı bir haber çıksada altını hemen doldurup sallayalım. Kaç gündür orada son düzenleme çalışmaları var. Görmeden, merak edip oraya bakmadan burdan yorum yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai Dem (6 yıl önce)
    Ayrıca bişey daha diyeceğim, 1. Kanalboyu yapılırken yerden yere vurduk fakat bittikten sonra birtane olumsuz haber yapılmadı yapılamadı, emin olun ki 2. Kanalda bittikten sonra olumsuz bir haber yapılamayacak gibi geliyor. ( yayınlamayacaksınız belki ama en azından okuyorsunuz biliyorum..)
    0
    0
    Yanıtla
  • Sezai Dem (6 yıl önce)
    Bu haberi 1-2 hafta önce yayınlasaydınız keyifle okurduk ve eleştirirdik lakin kanalboyunu bugün gördüm ve çalışmalar sanırım bitmek üzere isterseniz sizde bir gidip bakın, yanıltmayalım kamuoyunu...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Sefa (6 yıl önce)Sezai Dem isimli kullanıcı yorumuna
    Sezai Beyefendi, Demek ki bir kaç gün öncesine kadar kanalboyunun hali böyle idi ve tehlike arzı vardı değil mi? Ayrıca Malatya Haber bu haberi 2 ay öncede yaptı. Demek ki bu 2 ay süresinde bu şekilde kontrolsüz çalışıldı. Haberin özü yapılana değil, önlemi alınmayan güvenliğe ve maalesef tedbirsizliğe... (Haberi okuduysanız?)
    0
    0
    Yanıtla
  • Rasim (6 yıl önce)
    Bu haberi yapanlar ve olumsuz yorum yapanlar zannedersem bir kaç gündür hiç oraya gitmemişler, şu an orada düzenleme çalışmaları bitmek üzere. Özellikle kanal üstündeki ahşap düzenlemeyi ben çok beğendim, ayrıca kaldırım kenarları ve kanal korkulukları da çok güzel olmuş. Orada oturan biri olarak çok teşekkür ediyorum. Bizim bu tarafta böylelikle canlanmış oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • samet (6 yıl önce)
    Kaldırımların üstü araba parkı gibi!!Ne önlemi kaldırımdan sağ salim geçebilirsek yeter! Van da ilçe belediyesi plaj yaptı! Burda merkeze 10 km uzakta baraj var doğru dürüst araba yok!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Sedat (6 yıl önce)
    Arkadaşlar duvaları sıvayıp boyamışlar ne estetikmiş suyun gölgesi vurunca sıva izleri belli ediyor hayret bişey bu projeye kargalar güler
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyali (6 yıl önce)
    Daha ne olsun Venedik olduk işte.. bravo yoneticelirimize
    0
    0
    Yanıtla
  • huseyin (6 yıl önce)
    dusen olunca o tedbirler alinir
    0
    0
    Yanıtla
  • Nafi (6 yıl önce)
    Malatya nin araclarida nedense hep kanala düşüyor.demekki ya şoförlük yok.yada sarhoş burada emniyete iş düşüyor heralde belediyeye değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Burayı yapanlara dan bir ricam var. Son zamanlarda yaptıkları konusunda anket yaptırsınlar. Sonucu merak ediyorum. Ancak anket bilimsel olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • macit (6 yıl önce)
    1. ve 2. kanalboyu birbiriyle alakasız olmuş, proje kopukluğu var. 1. kanalboyunda kanal dar, yol kilitli taş, elektirik direği farklı. 2. kanalboyunda kanal geniş, yol asfalt, elektirik direği farklı. zaten kanalın genişliğinden suyun debisi azalmış, su diplerde geziyor. bu nasıl zeki!!!! mimari projedir? o zeki!!! projeler yüzünden malatya ile özdeşleşmiş asırlık çınar ağaçlarımız katledildi. suyun başkenti malatya'da suyu %300 zam yapılıyor. geçen bir yorumda okudum türkiye'nin en borçlu ilk beş belediyesinden biri malatyaymış bu kadar borçla ne yapmışlar merak ediyorum. trambüs desen fiyasko. arkadaşlar lütfen bimere ve cimere şikayetlerinizi yazın. malatyamıza yazık oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (6 yıl önce)
    yazık, çok yazık. bir ak partili olarak belediyemizden şikayetçiyim. türkiye'nin yakaladığı kalkınma hızını ak partili malatya belediyeleri yakalayamadı maalesef. 3 yılda istanbul'da yavuz sultan selim köprüsü bitti. malatya'da hala bostanbaşı ve fahri kayahahan bitmedi. fahri kayahan'a yapılan suni gölet yanlış mühendislik planlaması sonucu taşıyormuş, yeniden yapılacakmış. kernek'in eski hali suyu ve yeşiliyle mükemmeldi. şimdi betona döndü, anıt kabir gibi merdivenler yapmışlar, yaşlılar ve engelliler çıkamıyor. kaynak suyu kurutup yapay gölet yaptılar. ordaki kaynak suyu da fuzulideki evlerin temeline gidiyormuş, doğruysa vay halimize. kanalboyu melih gökçek'in elinde olsa en geç 1 ayda bitmişti. 1. kanalboyunun tadilatı neredeyse 1 sene sürdü. değişen ne??? kanalın ortasına birkaç ışıklı fıskiye... tecde, çöşnük girişi ve fahri kayahan'a bir virajlı kavşak yapılmış ki evlere şenlik. 8 yerden araba giriş çıkışı var. tam kazaya davetiyelik. maalesef yapılan adam akıllı bir yatırım yok. elazığ bile son yıllarda malatya'yı geçen projeler yaptı. gidin devasa kültür parkı ve şehit fethi sekin mesire alanını gezin, görün. malatya'ya son yıllarda böyle yatırım yapılmış mı? acilen hürriyet parkı ve dsi arasında kalan okullar, stat ve karakol kaldırılarak hürriyet parkının devamı niteliğinde bol geniş göletli ve yeşil alanlı devasa bir park yapılmalıdır. kendi memleketinden kovulan zeki sarılar acilen gönderilmelidir. inşallah bir daha ki seçimlerde ak parti liyakat ve ehliyet sahibi bir aday koyar. ve biz de onu destekleriz. yoksa genel seçimde oyumuz reise, yerel seçimde adaya olacak.
    0
    0
    Yanıtla
  • Allahım senden razı olsun kardeşim ağzına yüreğine sağlık
    0
    0
    Yanıtla
  • MERT (6 yıl önce)
    Sadece korkuluklar değil, içi boyandı bir kaç gün sonra boyalar kalktı. Kaldırımlar yapıldı araba parkı yapılmaması için konulacak olan korkuluklar konulmadığı için heryere araba park ediliyor dolayısıyla yer yer yapılan taşlarda şimdiden bozulmalar başladı. Büyükköy belediyesinin her işi böyle başla yarım bırak. YAZIK MALATYA YA.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali veli (6 yıl önce)
    Peşkeşe kurban gidiyor Malatyamız Allah sebepolanı kahretsin...
    0
    0
    Yanıtla