SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu da Tam 'Zeki' İşi!..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:53
Kanalboyu da Tam 'Zeki' İşi!..
A- A+ PAYLAŞ

 Büyükşehir Belediyesi, merkezde kalan ve kent hafızasının simge konumundaki yerlerden biri olan Kanalboyu’nda yapılan sözde düzenleme çalışmalarında da şaşırtmadı.  Elektrik, telefon, internet hatları ve kanalizasyon gibi alt yapı çalışmalarının bitirildiği Kanalboyu, deyim yerindeyse ağaçtan da arındırıldı. Caddede onlarca ağaç söküldü.

Malatya’ya geldiği günden bu yana yaptığı tüm projelerde işin yürütüldüğü sahayı ‘ağaçtan temizlemesiyle’ ün salan Genel Sekreter Yardımcısı ve İmardan Sorumlu Başkan Danışmanı Zeki Sarılar; “Kanal ve ağaç dokusu korunacak” dediği Kanalboyu’nun da önemli bir bölümünü ağaçlardan 'temizledi'.

Hani hiçbir ağaç kesilmeyecekti?

Malatya Büyükşehir Belediyesi, merkezde kalan ender yeşil alanlardan biri olan Kanalboyu’ndaki düzenleme çalışmaları nedeniyle ‘Hiçbir ağacın kesilmeyeceği’ni açıklamasına rağmen, bugüne kadar onlarca ağaç söküldü. Caddenin sağ tarafındaki bölümde bazı noktalarda aralarda yer yer ağaçlar sökülürken, cadde boyunca yaklaşık 150 metrelik bir alandaki ağaçlar ise tümden söküldü. Geriye kalan ağaçların diplerine de beton ve mıcır döküldüğü gözlendi.

“Gelin, ağacınız Tabiat Parkı’nda”

Malatya Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların sürdürüldüğü Kanalboyu’nun girişine astığı tabelada adeta vatandaşla dalga geçer gibi ‘ağacınız Tabiat Parkı’nda’ dedi.  Vatandaşın olası tepkilerine karşı laf cambazlığı yapılarak, ‘Sökmek, kesmek’ kelimelerinin kullanılmadığı tabelada “Kanalboyu’ndaki Ağaçlar Yerlerinden Alınarak Tabiat Parkı’na nakledilmektedir” ifadeleri yer aldı.

'Çirkin görüntüleri ortadan kaldıracağız’ derken ağacı kastetmiş!

Malatya Belediyesi’ne geldiği günden bu yana, hazırladığı tüm projelerde, 60-70 yıllık ‘Yetişkin ağaçların kesilmesine özel önem veren’  Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Proje Birimi Sorumlusu Zeki Sarılar, Kanalboyu projesine ilişkin belediyeden 2 Kasım tarihinde gönderilen ve kendi açıklamalarının da yer aldığı basın bülteninde “Kanalboyunu Malatya’ya yakışır hale getireceğiz. Güzel bir çalışma ortaya çıkacak. Şuan orada bulunan çirkin görüntülerin tamamını ortadan kaldıracağız. Kanal ve ağaç dokusu korunacak” ifadelerini kullanmıştı. Zeki Sarılar’ın bu açıklamasını hatırlatan Kanalboyu’ndaki esnaflar ise “Çirkinliği ortadan kaldıracağız dediğine göre demek ki buradaki çirkinlik ağaçlarmış. Oysa Kanalboyu, ağacı ve kanalı ile hafızalara kazılmış bir yer. Düzenleme çalışmaları yapmak demek bu kadar ağacı buradan kaldırmak demek değil’ sözleriyle tepki gösterdiler.

Öte yandan Zeki Sarılar’ın bugüne kadar Malatya’nın çeşitli yerlerinde park, kaldırım, yol düzenlemesi adı altında yaptığı projelerin bilgisayar animasyonu ile gerçekte yapılanı da hep farklı oldu. Örneğin Kernek Meydanı düzenlemesi kapsamında, kamuoyuna ilk açıklanan görseller ile gerçekte yapılan proje tümüyle birbiriyle farklı oldu. Yaklaşık 3 yıl bitirilemeyen çalışmalar sonucunda, daha sonra değiştirildiği söylenen proje ile uygulanan proje de birbirini tutmadı. Kapalı Çarşı düzenlemesine ilişkin kamuoyuna servis edilen görseller ile nihayetinde yapılan işlem birbirine aykırı düştü.

Kanalboyu Projesi ile ilgili olarak Sarılar’ın İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında sunduğu görsellerde ağaçlara dokunulmadığı belirtiliyordu ancak şu ana kadar yapılan çalışmalarda cadde üzerinde onlarca ağaç yok edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız