SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kanalboyu Düzenleniyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yakası Yunus Emre (Stad tarafı), diğer yakası Şehit Hamit Fendoğlu (Kernek tarafı) Caddeleri olan Kanalboyu belediyece yeniden düzenleniyor.

Yapılmasına başlanan düzenlemeyle ilgili Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan bülten şöyle:

"Malatya Belediyesi tarafından, Kanalboyu’nun, mevcut halinin Malatya ve Malatya insanına yakışmayacak derecede bakımsız olması nedeniyle, bu alanın yeniden düzenlenmesi için çalışmalara başlandı.

Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın göreve gelmesinden sonra şehir estetiğinde önemli değişimlere imza atan Malatya Belediyesi tarafından, Malatya’nın en işlek ve en güzel yerlerinden biri olan, ancak yılların bakımsızlığı nedeniyle Malatya’ya yakışmayan Kanalboyu’nun yeniden düzenlenmesi için proje kapsamında çalışmalar başlatıldı.

Kanalboyunda yapılacak düzenlemeler hakkında kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı H. Cemal Akın, hazırlanan proje doğrultusunda inşaat ihalesini yaptıklarını ve çalışmalara başlandığını belirterek, “Yapılacak düzenlemeler kapsamında bütün kaldırım ve yollar sökülecek olup, yollar 4 metre olarak yeniden düzenlenecek, yer yer cep otoparkları bırakılacaktır. Yollar ve cep otoparklarında granit küp taşlarla Arnavut kaldırımı uygulaması yapılacaktır” dedi.

Başkan Akın, ayrıca Kanalboyunda kaldırımların modern bir şekilde yeniden düzenleneceğini, kaldırımların andezit ve bazalt gibi doğal taşlarla kaplanacağını söyledi. Akın, mevcut yolların ise 4 metreye daraltılmasıyla birlikte yaya yürüyüş alanının daha da genişleyeceğini ve kanalboyunda yer yer yeşil alanlar oluşturularak, özellikle çiçek parterleri yerleştirileceğini ifade etti.

Kanalın kenarındaki mevcut korkuluklarında yeniden tamir edilip boyanacağını ve çalışmaların bir aksilik çıkmadığı takdirde 4 ayda bitirileceğini belirten Başkan Akın, “Oturma grupları, çöp kutuları, döküm kenar elemanları, aydınlatma armatürleri ve köprülerle kanalboyu çok daha güzel bir hale getirilecektir” dedi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız